Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ändrat recept

Hej!
Jag har i flera år använt mig utav er pepparkakskrydda när jag bakar mina pepparkakor. De har alltid blivit lyckade. Men i år när jag köpte min påse hade ni ändrat i receptet på baksidan. Med resultat att de blev inte alls som de brukar. Först och främst blev det väldigt lite deg och sedan blev degen sprickig och mer svårhanterlig. Så min fråga är....Varför har ni ändrat receptet som var så bra innan?
Mvh
Ammi
Ammi Grönberg

Kommentarer

  • Hej Ammi,

    Tack för att du kontaktar oss. Vi gjorde ett test på olika degar och det nya receptet fick bäst i test, därför valde vi att ha det som förslag på våra förpackningar. Pepparkakorna blev mer kryddiga vilket många föredrog. Men receptet är bara ett förslag och det går självklart lika bra att använda det gamla receptet. Jag skriver det gamla receptet här nedanför.

    300 g smör
    1.5 dl sirap
    4 dl socker
    1 påse Santa Maria Pepparkakskryddor, småpåse
    3 ägg
    2 tsk Santa Maria Bikarbonat, småpåse
    1.3 l vetemjöl
    1. Koka upp smör, sirap, socker och pepparkakskryddor.
    2. Låt blandningen kallna och tillsätt sedan äggen.
    3. Blanda bikarbonat med lite vetemjöl och rör ner i smeten.
    4. Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen slät.
    5. Låt degen vila i minst 3 timmar.
    6. Sätt ugnen på 175 °C.
    7. Kavla ut degen. Stansa ut kakor med pepparkaksformar och grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
    Vänligen,
    Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.