Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bergs- eller havssalt tungmetaller och dylikt?

Hej!

Jag är nyfiken på vilka riskväderingar som finns gjorda gällande salt och dess ursprung med avseende på förekommande föroreningar tex olika tungmetaller och dylikt.

Finns det några studier som visar vilken typ av salt som är bäst, och som har lägsta möjliga mängd föroreningar? Misstänker att det kan vara skillnad både mellan havs- och bergssalt, men även mellan två olika bergssalter t.ex..

Tack för svar!
Mvh
Frej

Kommentarer

 • Hej Frej
  Tack för att du hörde av dig till oss kring dina funderingar om salt och eventuella föroreningar. Vårt Rock salt kommer från grottor i Tyskland. Några vetenskapliga studier om Bergsalt kontra Havssalt har vi inte i vår ägo. Jag ska höra med vår kvalitetsavdelning om det har mer information om vårt Rocksalt.
  Hittade några länkar på nätet:
  Salt -Folkvett
  Fakta Salt

  Ber om att få återkomma
  Mvh
  Pia Konsumentkontakt
 • Hej igen Frej
  Nu återkommer jag med den information vi fått från vår kvalitetsavdelning:
  Vår huvudsakliga rättsliga ram är Codex Stan 150 för livsmedelssalts kvalitet. Det finns gränserna för tungmetaller som vi testar i enlighet med det innan vi accepterar ett råmaterial.

  OmSalt:
  Salt är en lågriskprodukt, både för potentiella hälsorisker (dödligt substrat för mikroorganismer) och för livsmedelsbedrägerier (en billig produkt). Vi arbetar även enligt BRC Food Safety och dess HACCP-principerna för att utvärdera vårarisker. Eftersom vi arbetar som näringsidkare för vissa produkter arbetar vi nära med våra leverantörer och deras kvalitetssystem. Santa Marias produkter tillverkas i fabriker som arbetar under ett HACCP-kvalitetssystem. Siktar,magnetiska fällor, visuell inspektion, partikeldetektering och metalldetektering är några kontroller på plats vid bearbetningsanläggningarna.

  Hoppas den information vi tilldelat känns bra.
  Vänligen
  Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.