Curry, receptet förr och nu?
Härom året hittade jag en väldigt gammal burk med curry och jag kom omedelbart ihåg hur gott Curry smakade då ca 1975 när jag var barn.
Jag tycker inte att något nuvarande fabrikat smakar som Curry gjorde då och mina föräldrar håller med. Så till frågan, har ni gjort stora ändringar i ert Currykryddrecept sedan dess eller inbillar vi oss bara?
Om ja, vad är den största skillnaden och finns det någon chans att det någonsin kommer tillbaka?
Jag tycker inte att något nuvarande fabrikat smakar som Curry gjorde då och mina föräldrar håller med. Så till frågan, har ni gjort stora ändringar i ert Currykryddrecept sedan dess eller inbillar vi oss bara?
Om ja, vad är den största skillnaden och finns det någon chans att det någonsin kommer tillbaka?
Följ inlägget
1
följare
Trevligt att du hör av dig till oss via vårt forum!
Tror jag vet vad du menar, minns själv när jag gick i grundskolan då fick man något som kallades för Höns, ris och curry, det var en väldigt mild men smakrik curry.
Jag behövde höra mig för med kolleger som är vassa i köket och på våra kryddor 😊
Enligt information så har vi inte gjort några stora förändringar på curry-receptet, det är så gott som samma.
"Våra smaklökar har förändrats med tiden. Smaken man hade på 70-talet har förändrats, då det på den tiden inte fanns så många andra exotiska smaker. Idag har vi andra sorters curry som röd och grön och hela smak paletten har utvecklats i de flesta människors liv. Vi kan idag äta mycket mer hetta och mer smaker än vad man kanske gjorde förr i tiden." M.E.
Granskar man recept från förr tog man också mycket mindre mängd krydda och inte ovanligt hade man även en liten mängd socker, t.o.m. i köttbullarna! Socker förhöjer och även rundar av smakerna.
Vet inte om du blev så mycket klokare av mitt svar?
Kan varmt rekommendera vår Mango Curry jag tycker att mangon hjälper curryn att få en runadre och finare smak 🙂💛
Må väl!