Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

E 440 (pektin) i Pitabröden, citrus?

Jag är nötallergiker och har en del korsallergier (ros´peppar, kryddpeppar och citronkärnor). Jag reagerar ibland på saft, juice, sylt och marmelader. Nu gjorde jag det igår på era pitabröd som säljs i fyrpack. Det enda jag kan komma på att det kan vara är pektinet ni använder. Gör ni det själva eller köps det in? Jag antar att man skapar pektin av hela citrinen och då även krossar kärnorne som sen frigör proteinet som jag är allergisk mot. Jag vill bara veta så jag i framtiden vet vad som funkar för just mig och inte. tror ni att ert pektin framställs så med proteinet från citronkärnorna?

Kommentarer

  • Hej Per
    Tack för att du hör av dig till oss.
    Ja, du bör nog vara uppmärksam gällande innehåll av Pektin, E440, om du reagerar på citrusfrukter.

    Pektin, som köps in färdigt, tillverkas av citron eller apelsinskal. Pektin är en kolhydrat och som tillsatsämne framställs pektin ur citron eller apelsinskal. Efter extraktion,uppkoncentrering och torkning fås ett fint pulver. Källa:Tillsatser i mat - E-nr nyckel

    Var rädd om dig!

    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.