Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Fel format på burken

Kan inte få ner den större modellen i kryddstället i köket. Ändra genast tillbaka till den vanliga mindre burken annars tvingas jag byta fabrikat.

Kommentarer

 • Hej Anita,

  Vad bra att du hör av dig till oss! Du kan gärna läsa mer om detta och få tips kring förvaringen av de nya kryddburkarna här: https://forum.santamaria.se/org/santamaria/d/de-nya-kryddburkarna/

  Trevlig helg!
  Josefin
  Josefin
 • Håller med. Dessutom fylls locken med kryddor när dom förvaras horisontellt som spills ut när man öppnar locket.

  Antar att alla produktutvecklare hos er förvarar vertikalt och saknar förmågan att tänka sig utanför sitt eget.

  + i den eviga samhällsdebatten om plast användning bidrar detta med ännu mer plast...
  Clas
 • Hej Clas
  Tråkigt att det ställer till det i kryddlådan!

  Mera plast
  ​Sant vår nya design har medfört mer plast. När vi tar oss an ambitionen att minska plasten och värna om miljön handlar det också om led i produktion, ytterförpackningar, transport och hållbarhet.
  Även om det är mycket som inte syns och hörs så har Santa Maria totalt minskat plastförpackningar med ofantliga mängder. Till hela vårt Foodservice (storkök) sortiment har vi tagit bort 1liter plastburk och ersatt detta med en ny förpackning som är producerad med råmaterial från förnybara källor och är FSC‑certifierad för att säkra att råmaterialet kommer från ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till både människor och miljö. Sedan 2012 har vi minskat vårt CO2-utsläpp med 60%.
  Läs gärna mer om detta HÄR och om vårt miljöarbete HÄR

  Mer information om vårt ansvar finner du på vår hemsida gällande:
  -Hälsa
  -Miljö
  -Inköp
  -Projekt
  Santa Maria -vårt ansvar

  Vänligen,
  Pia Konsumentkontakt
 • Det nya locket är ingen bra idé. Burken blir större trots samma mängd innehåll, passar inte i kryddstället och förbrukar mer resurser (mer plast i locket, större format = mer skrymmande vid tex transporter). Santa Maria bör byta tillbaka eller åtminstone tillhandahålla lock av det gamla formatet så att vi slipper byta insatser i kryddställ (med ännu mer resursslöseri som följd). Jag kommer att leta efter en bättre leverantör.
  Gunnar
 • Hej Gunnar, trevligt att du har hittat vårt forum.
  Beklagar att det ställt det i kryddstället. Angående plasten har vi ett medvetet arbete, hänvisar till svar ovan.

  Vänligen,
  Pia Konsumentkontakt
 • Bra om ni minskar plastanvändning i andra delar av verksamheten, men när det gäller denna produkt - och det är ju den vi talar om - ökar ni istället användningen. Inte OK.
  Gunnar
 • Hej. Ett av mina inlägg verkar ha försvunnit så testar här igen.

  Här på forumet har ni möts av en hel del kritik. Ni har hänvisat till en "studie", där en testpatrull har fått testa den nya designen och majoriteten sagt sig gilla den.
  Med tanke på detta undrar jag 2 saker:

  1. Hur många personer var med och testade den nya designen?

  2. Ställdes de testande också inför faktumet att den nya designen skulle innebära en kryddmängds-/kostnadsförändring för konsument? (Alltså vägdes detta in i svaret i testet av den nya designen).
  Clas
 • Hej Clas
  Trevligt att du är intresserad och engagerad, det gillar vi!

  Summeringen av studien är att den är utförd hos över 500 hushåll som fick använda den nya produkten (burken med nya designen) under 1 vecka. Till en början var man skeptisk men sedan uppskattade man de nya funktionerna och 75% av hushållet föredrog den nya burken.
  Eftersom det inte är vi som sätter butikspriserna var detta inte en del av undersökningen utan endast hur den upplevdes funktionsmässigt!

  Ha en fin kväll!
  Pia Konsumentkontakt
 • Hej!
  Jag instämmer i de röster som inte gillar de nya kryddburkarna. Locken för stora och de passar inte i kryddlådan. Och - ännu mer irriterande är att de är svåra att använda, när jag vill ”pudra” med chilipulvret så kommer det massor. Vill ha tillbaka gamla storleken på lock samt det perforerade locket. Annars gillar jag era kryddor. Vill inte behöva välja sämre pga att förpackningen försämrats.
  Hälsn Anki
  Anki Edman
 • Hej Anki,

  Tack för att du hör av dig till oss! Vi tycker precis som du, att öppningen med små hål var bättre för just chilipulvret och har beslutat att byta ”tillbaka”. Burken med sprinklerhål kommer snart i butik. Vi kan självklart skicka några ströare till dig som du själv kan byta ut, fyll då bara i uppgifterna i länken nedan.
  https://www.santamariaworld.com/se/lock

  Tanken med det nya locket är att förenkla dosering. Jag förstår att det till en början kan vara omständligt innan man vänjer sig, men jag hoppas att du snart ska upptäcka fördelarna. Vårt nya lock är lätt att öppna med en hand, teskedsmått i locket, lätt att dosera, lätta att hitta i kryddlådan med klistermärket på toppen. Allt detta var egenskaper som våra kunder saknade med den gamla designen.

  Vi hade även en dialog med Reumatikerförbundet i Göteborg som testade de nya locken och gav ett mycket positivt svar. Detta lugnade oss eftersom vi vet att många människor har problem med att öppna lock.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Vänligen,

  Karin Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.