Till senaste kommentaren

Varför har ni inte förslutningsbar förpackning till tortillabröden?

Hej Santa Maria! Varför gör ni inte förslutningsbara förpackningar till era tortillabröd? Varenda gång måste man lägga över bröden som blir över till fryspåsar för att inte dessa ska bli stenhårda till dagen efter. Vore guld om ni löser det, både för att spara på min tid och miljön

Allt gott,
Vincent
Vincent van Ewijk

Kommentarer

  • Hej Vincent
    Trevligt att du hör av dig till oss!

    Bra att du är mån om att ta vara på maten! Matsvinn är absolut en del av klimatpåverkan.

    Det finns flera parametrar man måste ta hänsyn till.
    • Dels har våra bröd inget konserveringsmedel, de möglar efter 1-2 dagar efter öppnad förpackning.
    • I dagsläget ser vi det som vi skulle öka plasten avsevärt om varje förpackning skulle förses med t.ex. ziplås som förslutningsalternativ.  Och detta, bara om i fall att en del kanske får bröd över efter måltiden. Självklart ska man ta vara på bröden genom att försluta dem i plastpåse och frysa ner dem till nästa taco-måltid.
    • Vi har valt att ta bort en sida plast i förpackningen till papper. Ett ziplås skulle innebär att vi behöver ta tillbaka hel plastförpackning. Vi producerar ca 1 miljon förpackningar med tortillabröd i veckan!
    • Bytet till materialet i tortillaförpackningen innebär 150 mindre förbrukad plast. Läs mer H Ä R
    Det är alltså inte försvarbart att införa en funktion som återförsluter vår förpackning med tortillabröd, som har en hållbarhet på 1-2- dagar efter öppnandet.

    Vi hoppas på din förståelse till helheten ☘️💚🌻 🙂
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.