Glöggkryddor har upphört. Tips från oss!
Santa Marias Glöggkryddor har upphört.
Efter att fler samarbetspartner i handeln valt bort vår krydda är det inte längre hållbart för oss att producera vår påse med Glöggkryddor.
Här kommer ett gott tips och recept från en av våra kunniga medarbetare!
Santa Marias Glögg Recept
Ingredienser:

Här kommer ett gott tips och recept från en av våra kunniga medarbetare!
Santa Marias Glögg Recept
Ingredienser:
- 1 st flaska / 750 ml rödvin, ej ekfats lagrad
- 7 cm färsk ingefära
- 2 st Santa Maria Kanelstång, hel
- 3 bitar Santa Maria Pomerans (3-6 bitar beroende på storlek)
- 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor
- 3 st Santa Maria Svartpepparkorn, hel
- 10 st hela Santa Maria Nejlikor
- 2 dl socker (justera efter smak)
- 1,5 dl vodka eller Cointreau (apelsinlikör)
- Skala och skiva ingefäran i ca 1/2 cm tjocka skivor.
- Blanda vin, ingefära, kryddor, socker, Vodka eller Cointreau i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning till ca 70°C.
- Låt glöggen stå och dra i minst 30 minuter innan den serveras.
- Servera: Servera varm i koppar eller glas, gärna med några russin och mandlar.
Följ inlägget
0
följare
Borttagen kommentar