Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Glutenfri tortillas

Hej! Blev jätteglad över att äntligen hittat glutenfria tortillas! Men vad besviken jag blev! Något mjöligare får man nog leta efter! Det hjälpte heller inte mycket att värma upp dem, de sprack sönder ändå! Tyckte dessutom att de va lite salta i smaken,  ska de vara så? Då jag har haft min celiaki i närmare 50 år så har jag aldrig ätit tortillas tidigare. Men det har ju sett lockande ut när övriga i familjen suttit och ätit vanliga tortillas.
Går det i te att få dem lite mer följsamma? Sedan är de klart mindre än de vanliga, varför? Vi med celiaki vill ju också kunna få normalstora tortillas.
Hoppas att ni kan lösa det här så att brödet hänger ihop bättre samt avlägsna så mycket mjöl som möjligt vore önskvärt!
Mvh  Annette
Annette

Kommentarer

  • Hej Annette

    Kul att du upptäckt vår Glutenfria Tortilla, men var tråkigt att du är besviken.
    Produkten består av ingredienser med andra egenskaper än vetemjölets. Därför är de torrare än ett vanligt tortilla bröd. De behöver lite hjälp på vägen för att bli mjuka och smidiga att använda.
    På förpackningen rekommenderas flera olika metoder för att produkten ska fräschas upp och bli godare och mjukare. Jag skulle varmt rekommendera att skvätta lite vatten på brödets båda sidor innan du lägger dem i en het torr stekpannan och direkt förvara dem i en handduk tills du ska fylla bröden.

    Vi hoppas du vågar ge dem en ny chans.
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.