Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur stor mängd hjorthornssalt eller bikarbonat använder jag istället för bakpulver?

Jag ska baka men har inget bakpulver. Hur mycket hjorthornssalt eller bikarbonat motsvarar 1 tsk bakpulver?


Santa Maria

Kommentarer

  • Det går fint att byta ut bakpulver mot hjorthornssalt eller bikarbonat enligt följande mått:
    • 1 tsk bakpulver motsvarar 0,5 tsk hjorthornssalt.
    • 1 tsk bakpulver motsvarar 0,5 tsk bikarbonat.
    Anna
  • Kan jag använda bikarbonat istället för hjortronsylt? Och isåfall mängdskillnad?
    Jenny
  • Hej Jenny
    Trevligt att du hittat vårt forum!
    Antar att du menar hjorthornsalt, och då är det lika mycket som ett recept anger bikarbonat.

    Lycka till!
    Pia Konsumentkontakt
    • Skall baka skrädmjölsdrömmar. Kan jag använda bikarbonat istället för hjorthornssalt?
    Anita Widman
  • Det går bra Anita!
    Tänk bara på att om receptet anger Hjorthornsalt så är det en del av smaken också.
    • 1 tsk bakpulver motsvarar 0,5 tsk hjorthornssalt.
    • 1 tsk bakpulver motsvarar 0,5 tsk bikarbonat.
    Lycka till!
    Pia Konsumentkontakt
  • 1msk bakpulvet, kan jag byt mot 1/2msk bikarbonat?
    Camilla Rönnings
  • Ja, Camilla, det är samma omvandling.

    Lycka till!
    Pia Konsumentkontakt
  • Om man ersätter hjorthornssalt med jäst vilken mängd motsvara i msk? Eller 1 dl?
    Sofia Carlsson
  • Sofia, det var en klurig fråga. Oftast så anges Hjorthornsalt eller bakpulver i ett recept av en anledning. Jämföra och ersätta med jäst kan därför vara svårt att rekommendera.
    Vad är det du ska baka?
    Pia Konsumentkontakt
  • Ekologiskt tunnbröd 😀

    Sofia Carlsson
  • Sofia, då tycker jag nog du ska försöka få tag på hjorthornssalt. Både för smaken och slutresultatet.

    Lycka till!
    Pia Konsumentkontakt
  • Jag ska baka vaniljdrömmar och har inte tillgång till hjortonsallt,bor utomlands,kan jag använda bicarbonat istället,eller är det bättre med bakpulver?

    Tack på förhand!
    Malin
    Malin Hansson
  • Malin bakpulver eller bikarbonat, det spelar nog inte så stor roll.
    Det speciella med hjorthornssaltet är ju att det tillför lite smak också.

    Men prova, de blir säkert fina och goda kakor ändå! : )

    Pia Konsumentkontakt
  • Jag ska baka mormors syltkakor med glasyr florsocker och fyllning sylt.
    I receptet står till 40 st 1 krm hjorthornssalt. Vad motsvarar det i bakpulvret och funkar det, tror du? Mvh Britt
    Britt
  • Britt, du behöver dubbla mängden, dvs 1 krm hjorthornssalt motsvarar 2 krm bakpulver.

    Lycka till med baket!
    Pia Konsumentkontakt
  • Jag tror att jag doserade fel när jag bakade skorpor. Tog två och en halv tsk hjorthornssalt till ett recept på 5 dl filmjölk, 175 g smör och 1 kg mjöl. Är det farligt att äta dessa tro? Ca 60 små skorpor blev det...
    Maria
  • Maria, det är inget farligt. Men kanske de smakar annorlunda.

    Hoppas dina skorpor klarar sig!
    Pia Konsumentkontakt
  • Ska baka mandelkubb men har inte tillrävkligt med hjortronsalt hemma kan man ta bakpulver eller  bikarbonat i degen
    Annelie kalmestad
  • Det går, Annelie, men mandelkubb får mycket smak från just hjorthornsalt. Så jag skulle nog försöka få tag på Hjorthornsalt.

    Lycka till!½
    Pia Konsumentkontakt
  • Eftersom tråden börjar bli väldigt lång stänger vi för fler inlägg då vi vill att varje fråga ska vara översiktlig och informativ.

    Ni är givetvis alltid välkoma att ställa nya frågor i vårt forum!
    Pia Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.