Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan man ersätta askorbinsyra med vinsyra eller citronsyra?

Kan man använda citronsyra eller vinsyra istället för askorbinsyra för att förhindra att äpplen blir mörka när man gör mos bland annat. I affärerna finns just nu ingen askorbinsyra att få tag i och de inte vet när det kommer någon leverans. Slut på lagret.
Hälsningar Ingegerd
Ingegerd Svensson

Kommentarer

  • Hej Ingegerd
    Härligt, nu är det tider för att ta vara på allt gott från naturen!
    Visst kan du byta ut Askorbinsyran! Askorbinsyra, vinsyra och citronsyra har samma effekt, d.v.s. sänker pH, ökar hållbarheten och förhindrar att äppelmoset blir missfärgat.

    Ungefär så här ersätter du askorbinsyran:
    1 tsk (4g) citronsyra istället för 1,3 tsk (6,5g) askorbinsyra
    1 tsk (5g) vinsyra istället för 2 tsk (10g) askorbinsyra

    Lycka till!
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.