Kan man ersätta askorbinsyra med vinsyra eller citronsyra?
Kan man använda citronsyra eller vinsyra istället för askorbinsyra för att förhindra att äpplen blir mörka när man gör mos bland annat. I affärerna finns just nu ingen askorbinsyra att få tag i och de inte vet när det kommer någon leverans. Slut på lagret.
Hälsningar Ingegerd
Hälsningar Ingegerd
Följ inlägget
1
följare
Härligt, nu är det tider för att ta vara på allt gott från naturen!
Visst kan du byta ut Askorbinsyran! Askorbinsyra, vinsyra och citronsyra har samma effekt, d.v.s. sänker pH, ökar hållbarheten och förhindrar att äppelmoset blir missfärgat.
Ungefär så här ersätter du askorbinsyran:
1 tsk (4g) citronsyra istället för 1,3 tsk (6,5g) askorbinsyra
1 tsk (5g) vinsyra istället för 2 tsk (10g) askorbinsyra
Lycka till!