Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Önskar grovmalen kardemumma!

Varför säljs inte grovmalen kardemumma i Sverige? Finland finns det ju

Tuula

Kommentarer

  • Hej Tuula! Detta beror nog på att grovmalen kardemumma med stor sannolikhet är en större produkt i Finland. Finns det en efterfrågan i Sverige kan vi absolut börja att ta in den även hit, men då vi har begränsad plats i butikerna erbjuder vi det som köps mest.

    Önskar dig en fortsatt fin dag!

    Hälsningar,
    Josefin
    Josefin
  • Jag vet att intresset är stort för många tycker det är svårt att måla kärnorna och den malda smakar inte mycket. Det är väldigt många som bakar bullar och annat bakverk i Sverige.
    Tuula
  • Det bakas mycket i Sverige och många tycker att det är svårt att måla kärnorna- den finmalda kardemumman smakar inte så mycket, degen blir grå... Det vore kul om ni säljer varan här så slipper jag "privat importera "
    Tuula
  • Det är väldigt många som bakar i Sverige så jag tror det blir succé!
    Tuula
  • Tuula, jag håller med dig om att det alltid smaka bäst med nymalda kardemummakärnor till bakverken!
    Vi ska framföra din efterfråga som information till berörda kolleger.
    Tips! Hemma använder jag en kaffekvarn när jag maler hårda kryddor som t.ex. kardemumma. Finns säker många modeller men min ser ungefär ut så här:


    Ha en fin kväll!

    Pia Konsumentkontakt
  • Hur mycket ger en tesked kardemummakärnor i malen mängd?
    Janne

    Jan Erik Isaksson
  • Hej Jan
    Tar du en tsk kardemumma kärnor och maler/stöter, blir det ungefär en tsk mald/stöt kardemumma.
    Bra att veta är att köpt och färdigmald kardemumma innehåller även kapseln, dvs är inte lika intensiv i smaken.



    Hoppas vår information hjälper dig!

    Pia Konsumentkontakt
  • Jag söker också grovmalen kardemumma tycker att det är svårt att att mortla kardemumma som är hel och den som är finmalen den smakar ingenting

    Kerstin
  • Hej Kerstin
    Trevligt att du hittat vårt forum.
    Ja, i dagsläget finns det inte hos oss. Vi ska givetvis framföra att det finns en efterfråga till våra kolleger som information.

    Bäst är ändå nystöt/mortlad kardemumma kärnor, eftersom de eteriska oljorna är lättflyktiga.
    Ha en fin eftermiddag!
    Pia Konsumentkontakt
  • Kan man köpa hel kardemumma, isf var?
    Tommy
  • Hej Tommy
    Trevligt att du hör av dig till oss!
    Hela kardumma kärnor finner du i påse, och borde finnas i de flest butikerna som valt våra kryddor.

    Hela kardemumma kapslar har vi bara på Foodservice (storkök) och i större förpackning, Foodservice Kardemumma hel 330g och säljs hos livsmedelsgrossister.

    Önskar dig en fin kommande helg!

    Pia Konsumentkontakt
  • Tack för svar! Hur är det med hållbarheten på kapslarna?
    Tommy
  • Tommy, vi sätter 3 års bästföredatum på kardemumma kapslarna.
    Pia Konsumentkontakt
  • Gäller det även sen man öppnat förpackningen??
    Tommy
  • Ja, Tommy, de håller sig fint i 3 år (efter öppnad burk), dock bör man tänka på att inte förvara kryddor precis vid spisen där det oftast är varmare och heller inte i fönstret så att de utsätts för solsken. Sådana omständigheter påskyndar försämringen av kryddor och påverkar färg och smak.

    Vänligen,
    Pia Konsumentkontakt
  • Hej!
    När det står i receptet 2 tsk kardemummakärnor, hur mycket malen kardemumma motsvarar det?(Jag har ingen mortel) 😀

    Fredrik
  • Fredrik, det blir inte riktigt samma sak. Eftersom mald kardemumma även innehåller kapseln. Öka lite mängden, till 3 tsk, tror jag blir bra.

    Lycka till!
    Pia Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.