Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Är det skillnad på Kryddnejlika och Nejlika?

Hej!

Är kryddnejlika och nejlika samma krydda? Jag har ett recept där det ingår malen kryddnejlika, men på min burk hemma står det malen nejlika.

Christina

Kommentarer

  • Hej Christina
    Tack för en bra fråga!

    I kryddsammanhang är "Nejlika" kryddnejlika, d.s.v. samma krydda.
    Det finns ju även en blomma som heter Nejlika som inte har med kryddan nejlika/kryddnejlika att göra. Så här ser växten Kryddnejlika ut:

    Och det här är blomman Nejlika, som du kan köpa som snittblommor

    Pia Konsumentkontakt
  • Hej,
    Jag kan inte finna Kryddnejlika på er sida.
    Säljer ni inte Kryddnejlika?
    Hej
    sven
    Sven Börtz
  • Hej Sven!
    Det finns kryddnejlika, fast då vi är ett kryddföretag anger vi endast namnet som "Nejlika". Historiskt sätt har man ibland angett det som "kryddnejlika" då det inte härrör från blomman nejlika, se ovan information.

    Ha en fin dag!
    Pia Konsumentkontakt
  • Hej
    Fint tack
    Då skall jag säkert kunna finna det på kryddhyllan  
    Sven
    Sven Börtz
  • Jag förstår. Då kommer ni naturligtvis att börja sälja er kryddpeppar som peppar. :-)
    Per A.J. Andersson
  • Jag tycker att kryddpeppar o kryddnejlika luktar väldigt lika.....skillnad i användning?? Vet att det är två olika växter.
    Tack o mvh
    Astrid Jörgensen
    Astrid Jörgensen
  • Tack så mycket för informationen.
    Adil Mustafa
  • Hej, jag undrar hur man doserar nejlika? Det står 6 kryddnejlikor i receptet, hur mkt blir det med kryddan nejlika?
    Svante Björling
  • Hej Svante!
    Vad är det du ska göra, vad ska det bli? Låt oss få veta så kan vi svara dig bättre. D.v.s. ibland vill man ha hela nejlikor och då kan man inte rakt över ta (mald) nejlika. T.ex. i en lag för inläggning kan det bli för starkt och grumligt.

    Hör av dig så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig vidare : )

    Pia Konsumentkontakt
  • Jag ska göra chorizo-köttfärs.
    Med vänlig hälsning, Svante
    Svante Björling
  • Aha, Svante, vad spännande!
    Troligen är det inte meningen att nejlikan (hela) ska vara med i slutprodukten utan fiskas/silas bort. Skulle därför rekommendera dig att ta det försiktigt med mald nejlika, kanske bara 1 kryddmått, eller smaka dig fram.

    Lycka till!
    Pia Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.