Till senaste kommentaren

Nya grillkrydda Citrus en stor besvikelse

Hej, jag köpte nyligen en ny burk grillkrydda Citrus. Trodde jag...Hade först svårt att hitta den då den bytt både storlek och färg. När jag väl hittade vad som ska vara en ersättare kallad Grillkrydda Citron blev jag mycket besviken. Smakar ju inte alls som den förra. Ingen citronsmak eller spets alls. Mer som en svag, allmän grillkrydda med indisk smakpalett. Stämde varken i smak eller färg med den gamla som var mycket mångsidig och god vilket vi verkligen gillade. Favorit till kycklingspett. Hur tänkte ni här? Har ni inga smaklökar ;-) Med vänlig hälsning, Anders
Anders Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anders
  Tack för att du hör av dig till oss med dina åsikter. Du är uppmärksam och har starka smaklökar som registrerar förändringar!
  I vårt arbete med att rensa våra kryddor från tillsatser, mer om det HÄR, så har vi behövt ändra på en del kryddblandningar. Citronsyra, E330, är bland annat en sådan tillsats, som i sig ger mer intensiv citronsmak. Vi har istället ökat mängden av det naturliga citronjuicepulver från 1,3 till 3,0%. Vår avsikt är att ha så rena blandningar som möjligt utan att för den saken tulla på smaken, men visst är det en skillnad från tidigare.

  Tidigare: Salt (25%), gult och brunt SENAPSFRÖ, vitlök, lök, SENAPSFRÖPULVER, gurkmeja, paprika, svartpeppar, arom, syra (citronsyra),
  cayennepeppar, citronjuicepulver (1,3%), tamarindextrakt, bockhornsklöver, rosépeppar, kaffir limepulver, klumpförebyggande medel (E551), citrongräsextrakt.

  Nya; Salt, kryddor (lök (18%), paprika (13%), svartpeppar, vitlök (2,0%), dragon, ingefära, tomat, SELLERIFRÖ, chilipeppar, cayennepeppar, spiskummin), örter (persilja, rosmarin, oregano), jästextrakt, citronjuicepulver (3,0%), citronolja, naturlig arom, klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

  Vi hoppas på din förståelse till helheten.
  Vänligen
  Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.