Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Nya locken på kryddburkarna är svåra att öppna!

Gillar inte de nya för man behöver använda båda händerna när man ska öppna dessa

Kommentarer

 • Hej Magnus
  Som med många förändringar kan det ta lite tid att vänja sig. Men vi hoppas att du snart ska upptäcka fördelarna med det nya.
  Tyvärr är markeringen inte så tydlig i verkligheten som på bilden.

  Läs gärna här: Nya burkar med ny design till kryddorna!

  Ha en fin dag!

  Pia Konsumentkontakt
 • Nya locken är ett stort skämt. För stora producenter brukar förpackningar gå igenom en rigorös testning innan lansering men denna förpackning är under all kritik. Att ha ett helt runt lock där enda stället man kan öppna på är en text som är helt osynlig för mig som har perfekt syn är helt verklighetsfrånvänt. Lösningen hade varit enkel med någon form av räfflor eller struktur där locket skall tryckas upp. Pinsamt dåligt och förpackningen som var enda anledningen till att man valt Santa Maria över andra märken är nu som bortblåst.
  Mikael
 • Nya locken är ett stort skämt. Kryddan Chipotle Chili har ett enda stort hål i locket... perfekt lösning för en stark krydda så att du får med halva burken åt gången....
  Mikael
 • Hej Mikael
  Bra att du hör av dig!
  Avsikten är att starka kryddor ska vara försedda med ströare. Låt mig höra med mina kolleger hur det är med den saken, och återkomma med mer information.

  Vänligen,
  Pia Konsumentkontakt
 • Den nya locken är jätte dålig!! Har någon på avdelningen för framtagning av nya idéer varit lite bakfull den dagen han uppfann den här skämt locken??!!
  Jag som är fullt friskt har jätte svårt att ta upp den, hur går det för äldre och handikappade?
  Farzin Fathimoghaddam
 • Tack för att du hör av dig med dina åsikter Farzin!

  När vi utvecklade det nya locket (78ml), hade vi en dialog med Reumatismföreningen i Göteborg, som testade de nya locken och gav ett mycket positivt svar. Detta lugnade oss eftersom vi vet att många människor har problem med att öppna lock.
  Men det är naturligtvis mycket individuellt hur man upplever funktionaliteten hos en ny produkt.
  Pia Konsumentkontakt
 • Reumatismföreningen.. ha bättre koll heter reumatikerföreningen. Tror inte att någon med reumatism i händerna kan öppna den här burken .
  Lundberg
 • Hej.  
  Jag har väldiga problem med att få upp locket på de nya burkarna.
  Har problem med muskler och leder så jag klarar inte att få upp dem.

  Synd att ni inte tänkte på oss med muskel och led- sjukdomar.

  Får väl gå över till annan producent. Synd - för jag har i många år köpt er.  Med vänlig hälsning, Ruth Bäckström
  Ruth Bäckström
 • Ruth, tanken är att det ska vara lättare, men symbolen (pilen och texten "push here") där man ska ta "tummen upp" är inte så synlig som vi tänkt oss.
  Se längst upp av alla inlägg.

  Rättar mig till ovan inlägg, för visst heter det Reumatikerförbundet, de har testat vår kryddburk och vi fick positiv respons.
  Pia Konsumentkontakt
 • Tack för svar - mitt problem sitter inte i huvudet- vet att man skall trycka upp vid pilen- problemet sitter i händerna. 😭
  Rurh Bäckström
 • Hej!
  Jag har väldigt svårt att öppna de nya burkarna, detta känns som en felaktig produktutveckling. När locket till slut "snäpper" upp, far en hel del kryddor iväg också. Det har blivit en utmaning att laga mat. Ta tillbaka den gamla lockmodellen, snälla. Annars måste  jag byta kryddmärke.
  Jag gillar inte heller att det nu är mer plast i locken. Vi behöver ju minska på plastanvändningen i världen.
  Petra
 • Hej, håller med tidigare inlägg. Svårt att se var man ska trycka för att öppna burken. När jag väl hittat det kan jag inte använda en hand med tumme utan behöver hålla i med båda händerna. Har artros så händerna är ganska fumliga. När sen burken är öppen och man ska krydda kommer alldeles för mycket kryddor eftersom jag vickat på burken vid öppnandet. Kommer att spara alla gamla burkar och hälla över kryddorna i dom när jag  köpt nya med nya locket. Eller så byter jag bara märke. Får se, har inte bestämt mig än. Locket är inte lyckat i alla fall.
  Lisbeth
 • Tanken är inte att det ska vara svårare eller att ställa till det för våra användare, men förstår att det till en början kan vara omständligt innan man vänjer sig. 

  Vi tar till oss era åsikter och uppskattar ert engagemang.
  Vänligen


  Pia Konsumentkontakt
 • Tråkigt att ni inte kan ta till er alla negativa åsikter om ert nya lock. Varför ska man behöva vänja sig med något som är sämre än det som var tidigare? Varför måste man produktutveckla för produktutvecklandets skull? Varför laga något som inte är trasigt? Kommer fortfarande ha svårt för att öppna nya locket med mina svaga händer. Går inte att vänja sig vid det!!!
  Lisbeth
 • Hej

  Tur att man har kvar gamla burkar så man kan byta till ströare för att få den mängd man vill ha .
  Leif Karlsson
 • Lisbeth, besluten är tagna efter decennier av input från vår konsumenter och förstås kommer även denna kritik tas i beaktan. Vi är mycket tacksamma för att våra kunder hör av sig och säger precis som de känner och upplever det.

  Även om det egentligen ska vara mycket lätt att öppna burken, d.v.s. snäppa upp med tummen vid markeringen (pilen) så har jag lagt märke till att en del är något trögare och går inte upp så lätt som önskat. Kan det vara så att det är något du har råkat ut för?
  Pia Konsumentkontakt
 • Tycker nya burkarna är kanon!
  Kryddor ska man inte snåla med o va ett jäkla skakande eller så fick man ta bort strökorken under locket för å få ut tillräckligt.
  Bra ändring!
  Magnus
 • Tack Magnus! Trevligt att du har upptäckt fördelarna med vår nya burk!

  Eftersom det är ett nytt sätt att krydda, har vi också full förståelse att man undrar hur burken verkligen ska användas. Vi har lagt in ett videoklipp i ett tidigare inlägg som tydligt visar det nya sättet att krydda och vi hoppas att fler upptäcker fördelarna! Här finns videon: ​Nya burkar med ny design till kryddorna!

  Önskar dig en fin kommande helg!
  Pia Konsumentkontakt
 • Nej detta var ingen vidare lyckad produktutveckling, jag håller i med kritiska synpunkterna här.
  I brist på förståelse från företaget är jag nu glad att det finns andra märken att välja
  ”Vissa lock kan vara trögare...” menvem vill chansa?
  Frisk&stark65 🤔
  Susanne
 • Vadå ströare! Paprikakryddan har bara ett stort hål och saknar ströare! Ingen bordskrydda precis! Kasst lock!
  Rigmor
 • Hej på er designers!
  Håller med Lisbeth: varför ändra något som har fungerat så jättefint så länge? För ändrandets skull? Kryddburken har blivit mindre attraktiv på grund av detta; en helt obegriplig, onödig ändring till det sämre, som dessutom är miljöfientlig!  Här går ju mera plast åt för framställningen, vi ska konsumera mindre plast.
  Jag köper inte fler kryddburkar med detta lock.  Det finns andra märken.
  Jonas Liedberg
  Jonas Liedberg
 • Hej!
  Jag tycker de nya locken är en "förbättring" som bara blivit en klar försämring, med mer plast och svåra att öppna, man kan knappt se var man ska trycka någonstans, dessutom vill jag ha tillbaka ett grönt lock så man lätt kan se att kryddan är ekologisk
  Rolf Klang
 • Hej,

  Vi förstår att det är högst individuellt hur man upplever funktionaliteten hos en ny produkt och vi tackar för er feedback som hjälper oss i vår fortsatta produktutveckling!

  Om ni föredrar ströare med små hål får ni gärna beställa detta kostnadsfritt med hjälp av länken nedan.
  https://www.santamariaworld.com/se/lock

  ''Under hösten uppdaterar vi kryddsortimentet i butik. Ytterligare 22 av våra favoritkryddor får då ströare. Beroende på krydda har burken försetts med ströare eller det nya halvmåneformade hålet''.

  Följande kryddor har, eller kommer få ströare under hösten:

  Bordssalt
  Cayennepeppar
  Chili Jalapeño
  Chili Original
  Chilipeppar Ancho Style
  Chilipeppar Chipotle
  Chilipulver
  Citronpeppar
  Curry Extra Stark
  Grillkrydda
  Gurkmeja
  Ingefära Malen
  Kanel Malen
  New Mexico Style Chili Pepper
  Organic Cayennepeppar
  Organic Citronpeppar
  Organic Grillkrydda
  Organic Gurkmeja
  Organic Ingefära
  Organic Kanel Malen
  Organic Paprika
  Organic Svartpeppar Malen
  Organic Vitlök Granulerad
  Organic Vitpeppar Malen
  Paprika Smoked
  Paprika Stark
  Paprikapulver
  Salladskrydda Italiensk
  Svartpeppar Grovmalen
  Svartpeppar Malen
  Svartpeppar Mellanmalen
  Vitlökspulver
  Vitpeppar Malen
   
  Vänligen,
  Karin Konsumentkontakt
 • Körde marklyft med 140 kg häromdagen , anser mig vara starkast i släkten , och nu har jag problem med att öppna era lock när det kommit några korn vitlök i kläm. Efter att ha läst här så har jag gjort rätt så nu har jag ont i tummen.
  En liten kant eller några ribbor i plasten där man ska trycka, eller varför inte den mest briljanta lösningen som många redan föreslagit: byt tillbaka till det som funkade.
  Lennart Johansson
 • Hej Lennart,

  Vi håller med dig om att markeringen på locken ska vara enklare att hitta så vi håller på att ändra detta nu.

  Vänligen,
  Karin Konsumentkontakt
 • Det är bara löjligt detta med de nya kryddburkarna , både vid öppnandet och ströandet finns risk att halva burken gått åt! Men förmodligen va det iden med dem. Förstod efter första burken att detta kommer jag inte befatta mig med, så
  köpte ett gäng av den fungerande gamla kära kryddburken, och tänker inte köpa av den nya sortens burk. Kanske vi all borde byta kryddmärke för att få dem att fatta!
  Thyme
 • Hej Thyme,

  Tanken är inte att det ska vara svårare eller att ställa till det för våra användare, men förstår att det till en början kan vara omständligt innan man vänjer sig. Tanken med det nya locket är att förenkla dosering, man kan öppna med en hand, större öppning till de kryddor som lätt fastnar, göra det lättare att styra kryddan, etikett på locket, teskedsmått i locket och det är godkänt av Reumatikerförbundet. Majoriteten gillar det nya locket men vi visste samtidigt att vi skulle få en hel del reaktioner.

  Om du tycker att det nya locket med halvmåne-öppningen är svår att dosera så skickar jag gärna några ströare till dig (dom med små hål i) så kan du själv byta ut. Hur låter det? Fyll då bara i dina uppgifter i länken nedan.

  https://www.santamariaworld.com/se/lock

  Vänligen,
  Karin Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.