Örter i matlagningen, torkade jämfört med färska.
Hur ska jag tänka när jag kryddar maten med torkade örter, istället för färska örter? Jag vet inte hur mycket krydda jag ska använda.
Följ inlägget
1
följare
Ett bra tips är att torkade örter kan tillsättas tidigt i matlagningen, medan färska örter bör tillsättas först i slutet för att behålla färg och smak. 1 tsk torkad örtkrydda motsvarar ungefär 1 dl hackad ört.
Till en maträtt för 4 portioner är det lagom med:
0.5-1 msk Dill
1-1.5 tsk Basilika
0.5-1 tsk Dragon
0.5-1 msk Gräslök
1-1.5 tsk Körvel
1-1.5 tsk Mejram
0.5-1 tsk Mynta
0.5-1 tsk Oregano
0.5-1 tsk Rosmarin
0.5-1 tsk Salvia
0.5-1 tsk Timjan
Läs mer om örter i vår örtguide!