Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Örter i matlagningen, torkade jämfört med färska.

Hur ska jag tänka när jag kryddar maten med torkade örter, istället för färska örter? Jag vet inte hur mycket krydda jag ska använda.
Santa Maria

Kommentarer

  • Örter är fantastiska som smaksättare i maten!
    Ett bra tips är att torkade örter kan tillsättas tidigt i matlagningen, medan färska örter bör tillsättas först i slutet för att behålla färg och smak. 1 tsk torkad örtkrydda motsvarar ungefär 1 dl hackad ört.

    Till en maträtt för 4 portioner är det lagom med:
    0.5-1 msk Dill
    1-1.5 tsk Basilika
    0.5-1 tsk Dragon
    0.5-1 msk Gräslök
    1-1.5 tsk Körvel
    1-1.5 tsk Mejram
    0.5-1 tsk Mynta
    0.5-1 tsk Oregano
    0.5-1 tsk Rosmarin
    0.5-1 tsk Salvia
    0.5-1 tsk Timjan
    Läs mer om örter i vår örtguide! 

    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.