Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Oyster sauce glutenfri?

Hej!
Innehåller er Savory Oyster Sauce gluten?
Mvh Kim

Kommentarer

  • Hej Kim!

    Tack för din fråga!

    Vår Savory Oyster Sauce innehåller fermenterad sojasås gjord på sojabönor och vete, så ja, det är gluten i den.

    Ha en fin dag!
    Anna Konsumentkontakt
  • Hej igen,

    Nu tycker jag inte min fråga besvarades speciellt utförligt tyvärr.

    När man tillverkar soja fermenteras sojabönorna tillsammans med rostat vete. Därefter extraheras sojasåsen och i detta steg försvinner gluten ur sojasåsen. Livsmedelsverket har gjort omfattande tester på olika sojasåser och funnit att inga spår av gluten finns. Det är därför helt ok en glutenintolerant att äta soja (trots att vete finns med som ingrediens).

    Så tillsätter ni vete i något av stegen för att tillverka själva såsen eller är det sojan du syftar på?
    Kim
  • Hej Kim!

    Man lär sig något nytt varje dag! 😀

    Jag har skickat frågan vidare, då jag inte har stenkoll på produktionen av Oyster Sauce, och återkommer när jag fått svar från våra produktutvecklare.


    Anna Konsumentkontakt
  • Hej igen Kim!

    Ledsen att du har fått vänta på svar.

    Vi klassar vår Oyster Sauce som inte lämplig för glutenallergiker eftersom halten av gluten överskrider gränsvärdena.

    Ha en fin sommar!
    Anna Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.