Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Plockar apor era kokosnötter till kokosmjölken?

Med anledning till rapporten från PETA
Många har kontaktat oss sedan igår (2020-07-06) och frågat ursprunget till våra kokosprodukter med anledningen till en rapport från PETA (People for the ethical treatment of animal).

Paulig (koncernföretaget för Santa Maria och Risenta) har inget samarbete med de leverantörer som i PETA:s rapport anklagas för att utnyttja apor i kokosnötsindustrin

PETA har nyligen publicerat en rapport om apor som utnyttjas i kokosnötsindustrin. Vi vill först och främst informera om Paulig inte har något samarbete med någon av de leverantörer som förekommer i rapporten. Paulig värnar om vår planet och dess invånare – både människor och djur - och tar starkt avstånd ifrån den hantering av apor som förekommer i rapporten.

Våra leverantörer av kokosmjölk har undertecknat Pauligs Code of Conduct, genom vilken de förbinder sig att tillse att djur inte behandlas illa i deras verksamhet. Paulig har också, även tidigare, varit i kontakt med våra leverantör gällande utnyttjandet av apor i branschen och fått bekräftelse på att så inte sker hos våra leverantörer. Vi besöker och regelbundet utför revisioner hos våra leverantörer för att kontrollera att de följer vår Code of Conduct.

PETA:s undersökning visar dock att utnyttjandet av apor i kokosnötsbranschen fortfarande förekommer och vi är därför återigen i kontakt med våra leverantörer för att återigen få bekräftelse på att detta är inte fallet i vår värdekedja.
Santa Maria
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.