Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Santa Marias malda Kanel

Malen Kanel. Innehåller den Kumarin ? Mängd ? Hur mycket kan man intaga per dag utan att den påverkar levern ?
Görgen Lindstrand

Kommentarer

  • Hej Görgen
    All kanel innehåller mycket riktigt ett ämne som heter kumarin. Det är där själva smaken "kanel" sitter. Santa Maria har två sorters kanel,
    Ekologisk -Cinnamomun arimaticum, från Vietnam
    Kanel -Cinnamomun burmanii, från Indonesien
    De innehåller en halt av kumarin på 2500mg/kg - maximalt 4000 mg/kg.

    Äter man stora mängder kanel (>1 tsk) varje dag hela året runt bör man se över vilken sort man äter. Se nedan, citerat från Livsmedelsverkets hemsida.

    Rekommendationer från livsmedelsverket:
    "Livsmedelsverket avråder från att regelbundet äta mycket stora mängder kanel.
    Vuxna bör begränsa sin konsumtion av kanel till ungefär en tesked per dag och barn till ungefär en halv tesked per dag för att undvika risk för leverskador. Att äta mer kanel än detta vid enstaka tillfällen innebär dock inte någon risk.
    Rekommendationen gäller kassiakanel (Cinnamomum cassia) som är den kanelart som oftast används som krydda i Sverige. Ceylonkanel (Cinnamomum zeylanicum) innehåller mycket mindre kumarin än kassiakanel och innebär ingen risk vad gäller intag av kumarin."

    Källa se HÄR

    Hoppas ovan information hjälper dig.
    Vänligen,
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.