Hej Sofie Bra att du hör av dig till oss med en så viktig fråga. Nej, det finns inga spår av gluten i vår Persillade.
Vår kryddfabrik hanterar inget med gluten/vetemjöl. Vi har en säsongsprodukt som heter Vörtmix och den innehåller: Maltextrakt (KORN), RÅG, salt, nejlika, pomeransskal, anis, fänkål, kardemumma, klumpförebyggande medel (kiseldioxid). Den körs på en påslinje och när vi kör den hanteras den som en allergen. Det innebär att vi förpackar den sista dagen, i den gällande veckan, och som sista produkt. Följt av en stor helgrengöring med tester/analyser för att garantera att det inte finns några rester kvar. Hoppas det känns bra!
Hej Siw Trevligt att du hittat vårt forum! Kiseldioxid används som klumpförebyggande medel. Det är i mineralform och har inget ursprung med gluten. I Santa Marias kryddblandningar undviker vi vete/gluten så långt det bara går eftersom det är en känd allergen. Vi markerar tydligt i innehållsförteckning med versaler t.ex. VETE/GLUTEN om det skulle förekomma.
Vi har en produkt som vi kör sällan i kryddfabriken, Vörtbrödmix, som innehålller sädesslag. Den behandlas som allergen vilket innebär att den produceras som sista produkten i veckan. Sedan rengörs anläggningen över helg följt av analyser för att säkerställa påbörjad produktion måndagmorgon som inte ska kontamineras. Vårt druvsocker och maltodextrin som kan förekomma i våra kryddblandningar utvinns ur majs.
Hoppas du känner dig trygg med vårt svar. Och tänk på att alltid läsa innehållsförteckningen. Vänligen,
Förstår att det skulle förenkla vardagen för glutenallergiker.
Att markera en produkt som "Glutenfritt" är strängt reglerat.
Finns det risker i en process att en produkt kan bli kontaminerad så till den grad att det blir >20ppm ska det anges i innehållsförteckningen "spår av".
Bra att du hör av dig till oss med en så viktig fråga.
Nej, det finns inga spår av gluten i vår Persillade.
Vår kryddfabrik hanterar inget med gluten/vetemjöl. Vi har en säsongsprodukt som heter Vörtmix och den innehåller: Maltextrakt (KORN), RÅG, salt, nejlika, pomeransskal, anis, fänkål, kardemumma, klumpförebyggande medel (kiseldioxid).
Den körs på en påslinje och när vi kör den hanteras den som en allergen. Det innebär att vi förpackar den sista dagen, i den gällande veckan, och som sista produkt. Följt av en stor helgrengöring med tester/analyser för att garantera att det inte finns några rester kvar.
Hoppas det känns bra!
Trevligt att du hittat vårt forum!
Kiseldioxid används som klumpförebyggande medel. Det är i mineralform och har inget ursprung med gluten.
I Santa Marias kryddblandningar undviker vi vete/gluten så långt det bara går eftersom det är en känd allergen. Vi markerar tydligt i innehållsförteckning med versaler t.ex. VETE/GLUTEN om det skulle förekomma.
Vi har en produkt som vi kör sällan i kryddfabriken, Vörtbrödmix, som innehålller sädesslag. Den behandlas som allergen vilket innebär att den produceras som sista produkten i veckan. Sedan rengörs anläggningen över helg följt av analyser för att säkerställa påbörjad produktion måndagmorgon som inte ska kontamineras.
Vårt druvsocker och maltodextrin som kan förekomma i våra kryddblandningar utvinns ur majs.
Hoppas du känner dig trygg med vårt svar. Och tänk på att alltid läsa innehållsförteckningen.
Vänligen,
Att markera en produkt som "Glutenfritt" är strängt reglerat.
Finns det risker i en process att en produkt kan bli kontaminerad så till den grad att det blir >20ppm ska det anges i innehållsförteckningen "spår av".
Mer finns att läsa på Livsmedelsverkets hemsida.