Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sylten på aroniabär har blivit tunn och natriumbensoat E211 är tillsatt. Hur fortsätter jag?

På baksidan av påsen med natriumbensoat står att sylten inte skall upphettas för då kan den få en bitter smak. Finns det "förtjockningsmedel" där jag inte behöver hetta upp den lösa sylten? Vid vilken temperatur får sylten en bitter smak av natriumbensoat? Hur fortsätter jag?
Hälsningar Tom - han med fingret i syltburken.
Tom Persson

Kommentarer

  • Hej Tom
    Ja, nu har vi de härliga tiderna av sylt, saft och inläggningar. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig trots att man gör likadant från år till år.
    Svårt att säga exakt när natriumbensoatet kan ge bitter smak. Ibland kan det räcka med att man tagit något för mycket eller som du säger utvecklats vid uppvärmning. Det är delvis därför natriumbensoatet ska tillsättas i slutet. Ta man i det för tidigt kan det även förstöra emulgeringen.
    Hittade en länk på sockerbolagets hemsida Syltskola -Dansukker
    De har ju massa "quick fix" för syltning kanske de har några goda råd att få till sylten.

    Lycka till!
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.