Varför tillsätta socker i sådan mängd?
Hej hade slut på min kryddblandning tikka masala och köpte en färdig kryddblandning från Santa Maria. Det doftade bra men när man smakade rätten var den så söt att den inte gick att äta. Såg på indigrienserna att kryddblandningen innehåller 23% socker. Är det sant? I såfall varför?
Följ inlägget
1
följare
Tack för att du hör av dig till oss med din fråga.
Det är känt att socker, salt, fett och alkohol är smakbärare, d.v.s. de framhäver smaker i en måltid. Många av de asiatiska/indiska rätterna innehåller socker, dock försöker vi hålla det till en minimal mängd. De 23 % i kryddblandningen på 35g blir 8g socker vilket är per portion knappt en halv tesked.
Vi vill vara lyhörda på våra konsumenters önskemål. Därför har vi ett pågående projekt att se över alla våra produkter och dess innehåll.
Läs gärna mer om det H Ä R
Passar på att önska dig en fin kommande helg!