Är Santa Marias White Corn Tortilla glutenfri?
Era Supersoft White Corn Tortilla är väldigt goda och bra för glutenintoleranta. Problemet är att de är så små! De är väldigt svåra att fylla och rulla ihop och äta på nåt rimligt sätt. Kan ni inte göra de i en större storlek också? Medium som vanliga tortillabröd? Dessutom undrar jag varför det inte står på förpackningen att de är glutenfria, är de inte det?
Tack!
Tack!
Följ inlägget
1
följare
Trevligt att du hör av dig till oss via vårt forum med en mycket bra fråga!
I dagsläget har vi en variant/storlek, vi ser till att förmedlar som information till berörda kolleger att det är önskvärt med en större storlek. En orsak kan vara att det är en viss svårighet att få brödet att hålla ihop om vi gör dem större.
Glutenfri? Produkten innehåller ingen gluteningrediens, men har bakats på samma produktionslinje som vetetortillas, varför den kan innehålla spår av gluten.
Innehållet till vår produkt ”White Corn Tortilla”: Majsmjöl (44%), vatten, stabiliseringsmedel (glycerol, xantangummi), psylliumfiber, majsstärkelse, modifierad majsstärkelse, rapsolja, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), syra (äppelsyra), konserveringsmedel (kalciumpropionat), salt. Kan innehålla spår av soja och gluten.
Produkten har mycket låg glutenhalt, men inte analyserad och garanterad glutenfri, d.v.s. <20ppm gluten.
Hoppas vår information kan vägleda dig om du kan äta den eller inte 🌷