Är för mycket natriumbensoat farligt?
Jag tog en halv tesked natriumbensoat i stället för ett halvt kryddmått när jag kokade körsbärssaft på 2 liter bär.
Är det farligt att få i sig för mycket natriumbensoat?
Med vänlig hälsning
Ulrika
Är det farligt att få i sig för mycket natriumbensoat?
Med vänlig hälsning
Ulrika
Följ inlägget
2
följare
Hej Ulrika


Det verkar vara mycket saftning i år och det är lätt att det blir fel med måtten.
För mycket natriumbensoat kan ge bismak. Din dosering d.v.s. en halv tesked, 1,25g, natriumbensoat till 2 liter bär är inom rekommendation.
Se ett recept från ICA. Du har halva mängden och det innebär en halv tesked.
KÖRSBÄRSSAFT
Källa Ica
Det finns information om att det kan förekomma individer som är överkänsliga och inte tål konserveringsmedel. Nedan från Tillsatser i Livsmedel -en faktabok utgiven av livsmedelsverket
Lycka till med saftandet!
Det låter som du tänkt rätt och snabbt! 😀👍
Borde inte vara några problem, tror inte heller att det ska påverkat smaken!
Lycka till! 🌼
Ja, du kan tillsätta 50 gram citronsyra i efterhand. Citronsyran kommer att ge saften den rätta syran och smaken. Natriumbensoatet fungerar som konserveringsmedel och kommer inte att påverka smaken avsevärt, så det borde inte vara något problem att ha båda ingredienserna i saften.
Ha en fin dag