Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Är för mycket natriumbensoat farligt?

Jag tog en halv tesked natriumbensoat i stället för ett halvt kryddmått när jag kokade körsbärssaft på 2 liter bär.
Är det farligt att få i sig för mycket natriumbensoat?

Med vänlig hälsning
Ulrika
Ulrika

Kommentarer

  • Hej Ulrika
    Det verkar vara mycket saftning i år och det är lätt att det blir fel med måtten.

    För mycket natriumbensoat kan ge bismak. Din dosering d.v.s. en halv tesked, 1,25g, natriumbensoat till 2 liter bär är inom rekommendation.
    Se ett recept från ICA. Du har halva mängden och det innebär en halv tesked.

         KÖRSBÄRSSAFT

    Källa Ica

    Det finns information om att det kan förekomma individer som är överkänsliga och inte tål konserveringsmedel. Nedan från ​Tillsatser i Livsmedel -en faktabok​​​ utgiven av livsmedelsverket


    Lycka till med saftandet!

    Pia Konsumentkontakt
  • Förväxlade vinsyran med natriumbensoat och tog en hel påse. Kom på mitt misstag och hällde av vätskan med natriumbensoat och sköljde rabarber och citron. Kokade upp nytt vatten och en påse vinsyra som det skulle vara. Ska nu stå tre dygn innan jag silar och tillsätter socker.  Kan jag ha förstört min saft?? Är det en hälsorisk att dricka den?
    Pernilla
  • Hej Pernilla
    Det låter som du tänkt rätt och snabbt! 😀👍

    Borde inte vara några problem, tror inte heller att det ska påverkat smaken!

    Lycka till! 🌼
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.