Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad är kokosnötsextrakt?

Det står bara kokosnötsextrakt betyder det att den inte har tillsatt vatten eller hur många procent kokos och vatten?
Bjarne Andersson

Kommentarer

  • Hej Bjarne
    Tack för att du hör av dig till oss med din fråga.
    Santa Marias kokosmjölk odlas, kördas, bearbetas och förpackas i Thailand.

    All kokosmjölk tillverkas med utgång från kokosnötextrakt, för att kunna kontrollera den slutgiltiga fetthalten som önskas på kokosmjölken.
    Tillverkning av kokosmjölk går till så att kokosnöten rensas och skalas. Därefter tar man bort det vita kokosköttet som sedan krossas/mals. Därefter pressas kokosköttet och får då ut det vi kallar för kokosnötssextrakt. Därefter tar man och tillsätter vatten, mängden avgörs beroende på kokosnötextraktets kvalitet (fett/vatten), så att man kommer upp i rätt och önskad fetthalt.
    Vår ​Coconut Milk the Creamier​​​ har en fetthalt på 18%

    Ha en fin dag!

    Pia Konsumentkontakt
  • Men ni svarade inte på frågan hur mycket vatten tillsätts?  andra märken skriver ut mängd kokos och mängd vatten
    Bjarne Andersson
  • Mängden kokosnötextrakt och vatten är inte konstant men i snitt rör det sig om 80% kokosnötextrakt och 20% vatten.

    Vänligen
    Pia Konsumentkontakt
  • Jag skulle gärna vilja veta om kokosen är kallpressad och att det då inte har tillsatts några processhjälpmedel som t ex citronsyra?
    Även om grundprodukten inte är ekologisk hoppas jag den ändå är helt färsk och nyplockad och att det inte har tillsatts blekmedel eller annat för att förhöja vitheten eller att den på annat sätt har behövts renas.
    Gunilla Feinberg
  • Hej Gunilla
    Tack för att du hör av dig till oss med dina frågor kring vår kokosmjölk.

    Vår kvalitetsavdelning svarar att vår kokosmjölk inte innehåller citronsyra eller övriga processhjälpmedel. Kokosköttet pressas vid 70 grader. Några blekningsmedel är inte tillåtna.
    Har du lagt märke till att vi har en Ekologisk kokosmjölk ? Den är helt fri från tillsatser frånsett av guarkärnmjölet som är stabiliseringsmedel.

    Ha en fin eftermiddag!

    Pia Konsumentkontakt
  • Tack för svar!
    Jo, jag känner till den ekologiska kokosmjölken, men jag är allergisk mot guarkärnmjölet som tillhör baljväxterna. Varför behöver denna stabiliseringsmedel men inte den andra kokosmjölken?

    Gunilla
    Gunilla
  • Hej Gunilla
    Det beror på att vår leverantör av har en annan process som gör kokosmjölken homogen.
    Vår "The Creamier coconut milk" är antiseptik fylld i Combibloc (liknande Tetrapak) och sedan värmebehandlad UHT (Ultra Heat Treatment) även kallad ultrapastörisering. (The product is sterilized through the Ultra High Temperature (UHT) process, and packed into aseptic packages in a sterile atmosphere. This ensures a product that is fully sterilized, hygienic and convenient to use).

    Ha en fin dag!
    Pia Konsumentkontakt
  • Har läst frågor och svar angående kokosmjölken från er. Bra och utförliga svar! Men jag undrar ändå:
    Är det rätt uppfattat att det inte ingår några emulgeringsmedel eller andra tillsatser, utan bara rent kokosextrakt och vatten? Er kokosmjölk har ju väldigt fin och jämn kvalite’ jämfört med tex Kung Markattas där vatten och extrakt ”delar” sej, (vilket i svar från dem beror på att de INTE anvönder emulgeringmedel/konsistensgibare). Den släta konsistens som er kokosmjölk har, har jag annars bara hittat i kokosmjölk som innehåller just emulgeringsmedel/konsistensgivare.
    Christina
  • Visst är det bra att vår kokosmjölk är helt ren från tillsatser och ändå är slät, fin och homogen.
    Det är den speciella processen som gör det möjligt att behålla vår kokosmjölk homogen utan emulgeringsmedel. 😍

    🌴🙂
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.