Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad är skillnaden på curry och curry madras?

Hej
Vad är det för skillnad på kryddblandningarna curry och curry madras?
Susanne

Kommentarer

  • Hej Susanne
    Tack för att du hör av dig till oss med en bra fråga!

    Curry är en blandning av ett 20 tal olika kryddor, som ger allt ifrån en mild smak till intensiv hetta med röda toner. Det finns ingen direkt beskrivning av en Curry Madras mer än att den generellt har något mer intensivare smak och hetta för att den innehåller cayenne. Färgen är även djupare då den påverkas av den röda cayennen.

    Santa Marias curry är Curry Madras, så även på de mindre förpackningarna.

    Ha en fin dag!
    Pia Konsumentkontakt
  • Undrar hur stor andel som är gurkmeja i curry madras ?
    patrik strömsten
  • Hej Patrik
    Alla ingredienser skrivs i fallande ordning och den innehåller Koriander, gurkmeja, bockhornsklöver, cayennepeppar, fänkål, spiskummin, svartpeppar.
    Gurkmejans andel är 31%.

    Ha en fin dag!
    Pia Konsumentkontakt
  • Varför curry madrass har försvunnit i mina när butiker i partille?
    Effat Khazai
  • Hej Effat,

    Vår ''Curry Madras'' cooking sause finns att köpa hos Ica. Jag kan tyvärr inte se vad enskilda butiker har i sitt sortiment men du kan alltid fråga i en Ica butik om dom kan beställa hem den till dig.

    Ha en fin helg : )

    Hälsning,
    Karin
  • Köpte tidigare Art no 4012 Curry Madras, hittar inte den i sortiment längre, är
    Art no 101643 samma blandning eller en mildare variant?
    Ingemar Fredberg
  • Hej Ingemar
    Trevligt att du hittat vårt forum!
    Det har endast utförts en liten förändring och enligt nedan ser du att vi kastat om fänkål/spiskummin. Eftersom de står längst ner (fallande ordning) i innehållsförteckningen ska det inte påverka hettan i curry'n.
    4012: Koriander, gurkmeja, bockhornsklöver, cayennepeppar, fänkål, spiskummin, svartpeppar.
    101643: Koriander, gurkmeja, bockhornsklöver, cayennepeppar, spiskummin, fänkål, svartpeppar.

    Ha en fin dag!
    Pia Konsumentkontakt
  • Hej! Vilken påverkan har bockhornsklövern på smaken? Curryblandningen smakar inte som curry gjord av indiern jag var tillsammans med, men jag kan inte minnas att han använde bockhornsklöver... Gör den en väsentlig skillnad eller handlar det om sammansättningen av smaker? Jag tänker på den nästan men inte helt sötaktiga smaken som tydligt känns igen i exempelvis kyckling-curry-rörorna de har i färdiga baguetter, men som du inte riktigt känner i garam masala... Detta är kanske helt obegripligt. Jag ber om ursäkt i förskott 😀
    Bizzie
  • Bizzie du är helt rätt ute... bockhornsklöver är absolut en huvudingrediens i curry. I sig, att bara använda bockhornsklöver, tror jag är få som gör, utan den gör sig bäst i curry'n. Men det förekommer säkert en del curry-blandningar utan Bockhornsklöver.

    Tyvärr har vi inte hittat någon som levererar ekologisk bockhornsklöver, därför innehåller inte vår Ekologiska curry bokhornsklöver. Det är därför många av våra kunder inte riktigt känner igen "curry smaken" i denna.

    Ha en fin kväll!
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.