E471 i Cheese Dip, animalisk eller vegetabilisk?
Hejsan
Är E471 i er Cheddar Cheese Dip av animalisk eller vegetabilisk ursprung?
Tack på förhand!!
Är E471 i er Cheddar Cheese Dip av animalisk eller vegetabilisk ursprung?
Tack på förhand!!
Följ inlägget
6
följare
E471 is from plant sources.
Regards Mohammed
Yes, we are only using E471 with vegetable origin.
Osten, i vår Cheese dip, är tillverkat av löpe från nötkreatur.
Vänligen,
Tidigare hade ni skrivit att e471 i er cheddar cheese dipp var av vegetabilisk ursprung, men det kanske ni har ändrat på nu? Jag fortsatte köpa den för att jag hade trott att det vegetabilisk löpe i den...
Tidigare skrev du att cheese dippen inte innehöll animalisk löpe/e471. Har ni ändrat på detta nu?
Det är ju lite synd nu när man har fortsatt köpa den...
Tack på förhand
E471, som den ursprungliga frågan handlade om är av vegetabiliskt ursprung, raps.
Många ställer denna frågan i avsikt att de är oroliga över om den har sitt ursprung från svin, vilket inte ingår i deras kost p.g.a. religiösa skäl.
Löpen som används vid osttillverkning är däremot från nötkreatur, vilket, enligt ovan, är okej.
Vänligen
Hej,
Tack för ditt svar! Jag förstår, men löpe står nämnligen inte i ingredientslistan. Har ni missat att inkludera bland ingredienserna?
Tack på förhand
Enligt information så är ost en ingrediens i vår dip, och löpe, i detta sammanhang, är ett processhjälpmedel i framställning av ost, och behöver inte deklareras som en tillsatt ingrediens i slutprodukt. Så är föreskrifterna som du kan läsa mer om på livsmedelverkets hemsida H Ä R och om processhjälpmedel
Är det något man undrar över så är man alltid välkommen att ta kontakt med oss på Santa Maria för mer information.
Ha en fin kväll!
Mvh Marie-Louise
1 - 3 dagar är en rekommendation. Flera faktorer påverkar dippen så snart man öppnat burken.
- Den bör hanteras som en färskvara direkt efter öppnandet då den inte innehåller något konserveringsmedel och förvaras i kylskåp.
- Eftersom det är en dipp är det inte ovanligt att man servera den direkt ur burken, d.v.s. man ställer den på bordet och dippar chips och använder skedar samt att man exponerar den genom att den står framme ett tag på bordet.
- Blir den kontaminerad är det inte ovanligt att stärkelsen bryts ner och dippen blir vattnig.
Men är man mån om att bara ta den mängd man behöver ur burken och ställer resten i kålskåpet kan den hålla sig längre. Hållbarhet alllmänt på ett livsmedel handlar mycket om tid, temperatur och hantering.Hoppas du förstår helheten. Vi rekommenderar alltid att titta, lukta och smaka och känns det bra är det okej att äta.
Vänkligen,