Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Gluten i Santa Marias Teriyaki Sauce?

Hej!
Tänkte höra om ni har några nya uppgifter ang glutenhalten i er Teriyaki Sauce? Såg ett tidigare inlägg men är rätt gammalt.  Vi är flera i familjen som tycker den är enormt god men vår yngsta är glutenintolerant och vi har inte låtit henne prova den men skulle gärna vilja:-) Vet att oftast så är vete bara med i framställandet av sojasåsen och att slutprodukten inte innehåller någon gluten eller låg glutenhalt. Har ni möjlighet att göra koll så vore vi tacksamma.
Anette Dalsfelt

Kommentarer

 • Hej Anette
  Trevligt att du hittat vårt forum!

  Vår Teriyaki sauce har innehållet: Socker, vatten, sojasås (23%) (vatten, VETE, SOJABÖNOR), ättika, modifierad majsstärkelse, salt, färgämne (E150d).

  Ja, vete används vid fermentering av sojabönan till sojasåsen. Det är hela 23% sojasås i vår Teriyaki sauce. En del klarar av att äta sojasås och andra inte, det är något man måste ta med sin allergiläkare.

  Urklipp från produktspecifikation:


  Hoppas det ger er vägledning i hur ni ska göra i detta fall.
  Lycka till!

  Pia Konsumentkontakt
 • Hej!

  Ännu ett inlägg ang teriyakisåsen då vår yngsta dotter har celiaki. Skulle ni kunna mäta mängden gluten (ppm) i själva teriyakisåsen och uppge det här eller ännu hellre på själva flaskan så vore det toppen och vääääldigt hjälpsamt.

  MVH /Susann
  Susann
 • Susanne, vår leverantör kan inte garantera <20ppm i produkten.  Pia Konsumentkontakt
 • Hej,
  Förstår att de inte kan garantera <20 ppm, men vore ju väldigt intressant, och som en vägledning, om ni kunde analysera och få fram medelvärdet på några batcher?
  Det är ju intressant och värdefullt att veta om det är 200 ppm eller 23 ppm....

  Hur som helst. Kan ni garantera att det inte tillsätts något vete efter frementeringen? I så fall kan vår dotter säkert äta den för hon äter "vanlig" japansk soja utan problem.
  Tack på förhand!

  Anna
 • Anna, inget vete/gluten tillsätts 💛
  Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.