Gluten i Santa Marias Teriyaki Sauce?

Hej!
Tänkte höra om ni har några nya uppgifter ang glutenhalten i er Teriyaki Sauce? Såg ett tidigare inlägg men är rätt gammalt.  Vi är flera i familjen som tycker den är enormt god men vår yngsta är glutenintolerant och vi har inte låtit henne prova den men skulle gärna vilja:-) Vet att oftast så är vete bara med i framställandet av sojasåsen och att slutprodukten inte innehåller någon gluten eller låg glutenhalt. Har ni möjlighet att göra koll så vore vi tacksamma.
Anette Dalsfelt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Anette
    Trevligt att du hittat vårt forum!

    Vår Teriyaki sauce har innehållet: Socker, vatten, sojasås (23%) (vatten, VETE, SOJABÖNOR), ättika, modifierad majsstärkelse, salt, färgämne (E150d).

    Ja, vete används vid fermentering av sojabönan till sojasåsen. Det är hela 23% sojasås i vår Teriyaki sauce. En del klarar av att äta sojasås och andra inte, det är något man måste ta med sin allergiläkare.

    Urklipp från produktspecifikation:


    Hoppas det ger er vägledning i hur ni ska göra i detta fall.
    Lycka till!

    Pia Konsumentkontakt
  • Hej!

    Ännu ett inlägg ang teriyakisåsen då vår yngsta dotter har celiaki. Skulle ni kunna mäta mängden gluten (ppm) i själva teriyakisåsen och uppge det här eller ännu hellre på själva flaskan så vore det toppen och vääääldigt hjälpsamt.

    MVH /Susann
    Susann
  • Susanne, vår leverantör kan inte garantera <20ppm i produkten.



    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.