Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad är hållbarhet på öppnad Teriyakisås m.fl.?

Jag undrar vad hållbarheten är för öppnade produkter i ert asiatiska utbud, bl.a Teriyakisås, Oystersås och Röd currypasta. Det står endast hållbarhet för oöppnade produkter.
Liz
Visa bästa svaret

Kommentarer

  • Hej Liz! Vad bra att du hör av dig till oss!

    Det är en bra fråga; för visst står det bara ”Öppnad förpackning förvaras i kylskåpet” på burken? Flera av produkterna i vårt asiatiska utbud är utan konserveringsmedel och det är någonting vi vill fortsätta att undvika så långt det bara går.

    Förutsättningarna är ändå goda, men påverkas mycket av bestick, tid och temperatur den exponeras för efter öppnandet. Det du behöver göra är att titta, lukta och smaka och är allt bra går det fint att fortfarande äta den 😀


    Hälsningar,
    Josefin
    Josefin
  • Om det smakar o luktar bra, är det då ok även om burken varit öppnad i kylskåpet sedan flera månader?
    Ingela Hammar Wallentin
  • Ingela, du gör så rätt, lukta, smaka och titta, för visst kan den vara fortfarande bra!

    Det är få livsmedel som det är några risker med att äta trots att det kanske luktar surt eller härsket, mögel på bröd och ost kan man ta bort och fortfarande äta.
    Enligt nedan information kan man räkna Teriyakisåsen som en söt produkt/sylt och mos.

    På livsmedelsverkets hemsida står följande information:
    Mögliga livsmedel som kan räddas
    Vårt råd är att inte äta mögliga livsmedel. Men det finns några undantag. Dessa  livsmedel kan du äta även om de har börjat mögla. Gör så här!

    Äpplen
    Om mögelangreppet är högst två centimeter i diameter så går det bra att äta äpplet om du först skär bort angreppet. Lämna minst två centimeter marginal från det mögelangripna området.

    Observera. Om mögel bildats i annan frukt än äpplen kan mögelgifter spridas i hela frukten oavsett mögelangreppets storlek. Därför bör du slänga den frukten.

    Sylt och mos
    Sylt och mos där man tillsatt minst 500 gram socker per kg bär eller mos (33 gram per 100 gram färdig sylt eller mos) går att äta om du först tar bort mögelskiktet med ungefär två centimeters marginal. Kasta möglig sylt eller mos med mindre mängd tillsatt socker.

    Hårdost
    Osten går att äta efter att du skurit bort mögelfläckar och ytterligare minst två centimeter runt det angripna stället.

    Nötter
    Sortera alltid bort missfärgade, skrumpna och synbart mögliga nötter eftersom de kan innehålla mögelgifter. Resterande nötter kan ätas.

    Dela paranötter innan de äts. Paranötter är ofta mögliga i mitten och det syns inte på utsidan.
    Livsmedelsverket​​​

    Pia Konsumentkontakt
    Bästa svaret

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.