Till senaste kommentaren

Markera gärna tydligt på förpackningen om den är fri från tillsatser

Hej!
Jag och min sambo har precis kommit hem efter den innan efterlängtade semestern till det 5-stjärniga hotellet med all-inclusive i 14 dagar. Å så gott det såg ut de där matstationerna med mängder av mat. Kan det ha varit en ca 200 maträtter/fat? Den sista tallriken jag åt bestod av bröd, rivna morötter och frukter i tärningar!
Jag får besvär av citronsyra (E330) och dåliga oljor (palmolja)! Jag tuggar om, mår illa och kräks. Minst 25 kräkningar den här semestern och ett dyrt konto gällande Novalucol m.m.! Även min sambo hade problem av somliga maträtter.
Här hemma letar vi febrilt efter produkter som är så rena som möjligt. Det är svårt att hitta sådana produkter. Ordet "aromer" är tämligen nytt och som jag också märkt att det försämrar mitt mående. Vad är det för "smeknamn" - vad innehåller det?

Många tankar, mycket besvär....!

Min önskan är att ni som livsmedelsföretag kan bidra med att ange på de produkter som är helt rena från kemikalier! v.v. se Bröderna Nilsson,s produkter! Det underlättar så mycket när vi som konsumenter slipper stå och läsa den ofta pyttelilla ingredienslistan på varje produkt!
Iréne Borelöv Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Iréne
  Tack, och så bra att du hör av dig till oss! Vi vill veta hur man upplever våra produkter och dess innehåll, det hjälper oss i vårt fortsatta förbättringsarbete!
  Mycket har gjorts men uppenbarligen finns det fortfarande en del förbättringar vi kan göra. Läs gärna om vårt arbete här: H Ä R

  När vi bakar tortillabröd behövs en liten mängd "syra" för att få en reaktion på bakpulvret, som är basiskt. Det finns tester för att pröva andra syror men som inte få påverka smaken, vi är inte riktigt i mål ännu.
  Vi är annars väldigt nöjda med att vi lyckats undvika konserveringsmedel i alla våra tortilla bröd och det markerar vi på förpackningen!

  Palmolja är även något vi på Santa Maria undviker, och det hoppas vi känns bra!
  Det är lite luriga regler med vad man får skriva på en förpackning om t.ex. vad en produkt "inte innehåller". Det måste t.ex. förväntas att produkten normalt innehåller ett ämne men att i ett undantag inte innehåller ämnet.

  Vi ska givetvis förmedla dina åsikter och önskemål till berörda kolleger!
  Passar på att önska dig en fin helg!

  Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.