Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Jästextrakt ursprung?

Har en multi allergisk dotter som bl.a. inte tål vete eller majs. Jag undrar hur er jästextrakt i tacokryddad utvinns? Tacksam för svar

Kommentarer

  • Hej Louise
    Förstår att det är ett detektivjobb när man har allergi i familjen och jag ska göra mitt bästa att svara på din fråga.
    Man tillverkar jästextrakt antingen från restprodukter från bryggeri-eller bageribranschen men det står inte i vår specifikation var den kommer ifrån.
    Enligt specifikation så är glutenhalten <20ppm, vilket är gränsen för att få kallas glutenfritt.
    Som multi allergisk kanske man bör rådfråga med sin läkare innan man prövar sig fram.

    Jag hoppas att mitt svar kan vägleda dig i de beslut ni behöver ta.
    Vänligen
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.