Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Källsortering av den nya Tortilla förpackningen?

Hej!

Jag undrar i vilket kärl på återvinningen som jag ska slänga den nya förpackningen av soft tortilla? Det står att ovansidan är en blandning av plast och papper. Ska den då slängas i paper eller plast på en återvinningsstation? 🤔

Tack för din återkoppling.

Med vänlig hälsning,
Matilda Buske
Matilda Buske Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Matilda,

  Bra fråga och bra att du källsorterar! Klipp upp och dra isär över- och underdelen och källsortera överdelen som papper och underdelen som plast.

  Hoppas du får en bra dag!

  Vänliga hälsningar,
  Malin Malmsten
 • Denna information framgår inte i denna gröna rutan på förpackningen. Det måste det göra. Annars kommer alla slänga hela förpackningen som plast. Alternativt som brännbart för att det inte går att återvinna blandade material.
  Peter
 • Du är uppmärksam Peter, det gillar vi!

  Enligt nedan, är förpackningen märkt med följande information:


  Det råder olika källsorteringsregler i olika länder. I sverige kan första/översta lagret, papper och ett tunnt lager plast (precis som mjölkpaket), sorteras som papper. Medan i andra länder ska det sorteras som "brännbart", än så länge.

  Vår marknadsavdelning kommer se till att det finns information på Santa Marias hemsidor respektive land, hur materialet ska källsorteras i gällande land och enligt regler.
  Ha en fin fortsatt dag!

  Pia Konsumentkontakt
 • Tack för svaret. Mitt förslag är att ni lägger till informationen om hur förpackningen ska källsorteras i respektive land i informationen på de olika språken.
  Peter
 • Tack, ska förmedla detta.

  Pia Konsumentkontakt
 • Hej!

  Även jag blev fundersam över återvinningen och det var nära att jag valde ett annat märkes tortilla för att vara säker på att hela förpackningen återvinns som plast. Råder er precis som Peter att förtydliga hur man ska återvinna förpackningen så det blir tydligare redan i affären.
  Jacob
 • Hur tänker ni att man ska lyckas separera papper från plast i llocket? Som att skala en grön banan ;-)
  Christian Engene
 • Ja, plus att det står ju att framsidan består av 50% papper och 50% plast, så hur ska människor i Sverige veta om framsidan ska i pappers- eller plaståtervinningen?
  Christian
 • Tack alla miljömedvetna!
  Vi uppskattar ert engagemang!

  På vår hemsida hittar ni följande information:
  Källsortering
  Klipp upp och dra isär över- och underdelen av din tortillaförpackning. Överdelen som består av papper och ett tunt lager plast (precis som mjölkförpackningar) källsorteras i Sverige som papper och underdelen källsorteras som plast.

  Läs gärna mer ​HÄR​​​
  Pia Konsumentkontakt
 • Hur många tror ni orkar söka info på nätet om sortering. Det kommer att kastas många förpackningar i vanliga soporna tyvärr. Var tydliga! Sätt informationen på förpackningen! Tack.
  Anna
 • Förstår absolut hur du resonerar Anna.

  Det råder olika källsorteringsregler i olika länder. I Sverige kan första/översta lagret, papper och ett tunnt lager plast (precis som mjölkpaket), sorteras som papper. Medan i andra länder ska det sorteras som "brännbart", än så länge.

  Problemet är att vi har flera språk/länders information på förpackningen och det i sin tur försvårar att hålla alla regler respektive land uppdaterade.

  Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.