Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur sorterar jag den nya tortilla förpackningen?

Ni skriver att det bara är att dra loss toppen från botten på paketen och källsortera botten som plast och toppen som papper. Dock är toppens insida klädd med plast och går inte att dra loss från pappen, så toppen får tyvärr åka i brännbart...
Malin Fredriksson
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Malin
  Bra att du hör av dig till oss med en relevant fråga!

  Det översta lagret (framsidan) som mycket riktigt inte bara består av papper utan också har en tunn laminat. Detta är liknande mjölkförpackning som också har en tunn laminat och sorteras som papper. Så det översta lagret (framsidan) av vår nya tortillaförpackning ska källsorteras som papper.


  Lite extra information:
  • Vi arbetar konstant med att förbättra och minska vårt klimatavtryck
  • Den lilla förändringen med vår nya förpackning innebär att vi minskar bruket av plast med 150 ton per år
  • 35% mindre CO2-påverkan per konsumentförpackning jämfört med dagens förpackning
  • FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.
  Varför är inte allt i papper... ? .
  Ett byte till 100% papper för de här produkterna kräver en industriell lösning
  som vi inte har idag men utvecklingsarbetet med hållbara förpackningar fortgår.

  Vårt arbete fortsätter... : )
  Vänligen
  Pia Konsumentkontakt
  Bästa svaret
 • Här har jag hittat mitt svar, men mycket krångligt att hitta den.
  Margareta
  Margareta Lundström
 • Hej det står inte någonstans på er tortillas förpackning hur den ska sorteras i Sverige. Jag fick googla och då dök denna årsgamla tråd upp. Varför göra det mer krångligt än vad det behöver vara? Vänligen
  Helena
 • Håller med dig Helena!
  Orsaken är att den säljs till flera länder och alla har olika möjligheter med sorteringen. Svårigheten är att uppdatera förpackningsmaterialet allteftersom det sker förändringar i alla dessa länder.

  Här i Sverige kan man alltså sortera översidan som papper.
  Tack för ditt tålamod!
  Pia Konsumentkontakt
 • Hej!
  Varför är inte hela förpackningen i papper?
  Sara Gustafsson
 • Bra fråga Sara!

  Än så länge har vi inte hittat en pappers-lösning för undersidan eftersom den behöver tämjas ut i processen. Men bara att vi bytt ut fram/ovansidan har inneburit 150 ton mindre framställning av plast per år!

  Vi arbetar konstant med att förbättra och minska vårt klimatavtryck.
  Läs gärna vår hela vårt program:  Paulig sustainability

  💚💚💚
  Pia Konsumentkontakt
 • Hej,

  Precis som tidigare skribenter var jag tvungen att själv söka upp svar hur den ska återvinnas då det inte framgår av förpackningen, vilket jag tycker är dåligt.

  Ni är väldigt duktiga på att marknadsföra det minskade klimatavtrycket som er "nya" förpackning innebär. Har ni tagit någon hänsyn till återvinningen av materialet i detta påstående eller handlar det uteslutande om tillverkning av förpackningen? Hur stor onödig klimatpåverkan får det om vi konsumenter återvinner ovansidan som plast istället för papper?
  Martin Larsson
 • Hej Martin
  Bra att du vill källsortera!

  Ja, det var det där med att det finns information på många språk på förpackningen och att alla regler/möjligheter till källsortering är olika i respektive land. Det sker ständiga uppdateringar (förbättringar 💚) som gör att informationen på förpackningen inte är korrekt i realtid.

  Men tänk, oavsett om förpackningen källsorteras eller inte tillverkas 150 ton mindre plast om året, det är ingen småsak eller hur!

  Ha en fin fredag! 🌮 🌮 🌮 😋
  Pia Konsumentkontakt
 • Hej.

  Jag blev också fundersam över hur förpackningen skulle sorteras häromdagen så bra att jag enkelt kunde hitta den här tråden när jag gick in på er hemsida. 😀

  Läste att anledningen till den högst generella återvinningsinformationen på förpackningen berodde på att samma förpackning används till att sälja produkter i många olika länder där man sorterar olika.

  Däremot saknar jag tyvärr full förståelse för den här förklaringen då det framstår som förhållandevis enkelt att lägga till lite text (möjligen på bekostnad av något annat) där tydligare instruktioner framkommer. Tycker det bör finnas något bättre alternativ än det som finns nu, för den informationen säger i stort sett ingenting dessvärre.

  Trevlig dag!
  Julia
 • Hej Julia
  Förstår din tanke, jag ser till att vår marknadsavdelning tar del av denna informationen.

  Ha en fin dag!
  Pia Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.