Kan jag ta citronsyra istället för Askorbinsyra i äppelmoset?
Hej,
Jag ska göra äppelmos men har bara citronsyra hemma. Kan jag använda den i moset istället för askorbinsyra?
Jag ska göra äppelmos men har bara citronsyra hemma. Kan jag använda den i moset istället för askorbinsyra?
Följ inlägget
4
följare
Hej Åsa

Visst kan du det!
Se ett recept nedan:
Lycka till!
MVH/ Christna
Där går det tyvärr inte lika bra.
Alun är ett konserveringsmedel men har också den goda effekten att behålla krispigheten i gurkorna. Det kan du inte åstadkomma med askorbinsyra eller citronsyra.
Det stämmer att inte ICA tar hem Alun från oss, men Axfood (Hemköp, Willys -butiker) samt Coop kan ha den.
Lycka till!
Visst kan du byta ut Citronsyran! Askorbinsyra, vinsyra och citronsyra har samma effekt, d.v.s. sänker pH, ökar hållbarheten och förhindrar att äppelmoset blir missfärgat.
Ungefär så här ersätter du askorbinsyran:
1,3 tsk (6,5g) askorbinsyra istället för 1 tsk (4g) citronsyra
Hälsning,
Mvh
Curt
Computer Education Service
Santa Maria har inte Citronsyra i storförpackning.
Däremot har vi i vårt storkökssortiment Bikarbonat, men den är inte tillgänglig i vanlig butik mer än hos en del Citygross-butiker.
Ha en fin dag!