Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan jag ta citronsyra istället för Askorbinsyra i äppelmoset?

Hej,
Jag ska göra äppelmos men har bara citronsyra hemma. Kan jag använda den i moset istället för askorbinsyra?

Kommentarer

  • Hej Åsa
    Visst kan du det!
    Se ett recept nedan:


    Lycka till!

    Pia Konsumentkontakt
  • Kan man byta ut Alun  som inte finns på Ica eller apoteket mot askorbinsyra / alternativt Citronsyra. Hur blir mängden om jag byter??  Skall lägga in gurkor.
    MVH/ Christna
    Christina Ingemansson
  • Hej Christina
    Där går det tyvärr inte lika bra.
    Alun är ett konserveringsmedel men har också den goda effekten att behålla krispigheten i gurkorna. Det kan du inte åstadkomma med askorbinsyra eller citronsyra.
    Det stämmer att inte ICA tar hem Alun från oss, men Axfood (Hemköp, Willys -butiker) samt Coop kan ha den.

    Lycka till!
    Pia Konsumentkontakt
  • Kan jag använda askorbinsyra istället för citronsyra i jordgubbsylt?
    Britt-Marie Höglund
  • Hej Britt-Marie,

    Visst kan du byta ut Citronsyran! Askorbinsyra, vinsyra och citronsyra har samma effekt, d.v.s. sänker pH, ökar hållbarheten och förhindrar att äppelmoset blir missfärgat.

    Ungefär så här ersätter du askorbinsyran:
    1,3 tsk (6,5g) askorbinsyra istället för 1 tsk (4g) citronsyra

    Hälsning,
    Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.