Varför har ni slutat med Kokosmjölk 400ml?
Hej!
Varför har ni slutat med kokosmjölk i 400ml tetrapack? Det blir väldigt högt literpris med de små förpackningarna ni har.
Hugo Thulin
Vedum
Varför har ni slutat med kokosmjölk i 400ml tetrapack? Det blir väldigt högt literpris med de små förpackningarna ni har.
Hugo Thulin
Vedum
Följ inlägget
6
följare
Trevligt att du hör av dig till oss! Stämmer, det har skett förändringar, du är uppmärksam, det gillar vi!
Vår tidigare tetra kostade omkring 19,90 och vår nuvarande ca 14,50. Det innebär en höjning per ml med ca 15%.
Varför? Jo, vi har valt att förbättrad vår kokosmjölk, d.v.s. renare innehåll, en högre fetthalt (=mer smak, dryg och bättre kvalitet). Vi köper också från en ny leverantör som har en hållbar produktionslinje, helt enligt med våra mål för en hållbar framtid.
Läs gärna mer om vårt arbete: Godare mat och godare klimat!
Tack för att du hörde av dig med dina åsikter!
Du behöver inte ha 2 förpackningar kokosmjölk, i våra recept säger vi att det går bra med 250 ml + 150 ml vatten eftersom den nya kokosmjölken har högre fetthalt och mer smak så funkar detta.
Se exempel
Kung Markatta Ekologisk kokosmjölk 400 ml
52:-/litern
Fett 17 g
Kolhydrat 2.5 g
Protein 1.5 g
Santa Maria kokosmjölk 250 ml
80:-/litern
Fett 18 g
Kolhydrat 2.7 g
Protein 1.9 g
Vatteninblandningen verkar skilja med ca 10%
Men priset skiljer med 65%
I denna tråden har vi ju endast tagit prisfrågan och din jämförelsen är med konservburk.
Vi vill påstå att vår produkt är bättre på många sätt:
- Vi köper från en ny leverantör som har en hållbar produktionslinje, helt enligt med våra mål för en hållbar framtid.
- Tetrapak vs Plåtburk = 81% mindre koldioxidpåverkan.
- Vår kokosmjölk är varsamt tillverkad, förpackas aseptiskt och utsätts endast för UHT -behandling (fåtal sekunder med 150 grader) medan en konservburk autoklaveras i 20 minuter, (121 grader i 2,16 bar (tryck) ).
- Vi har valt att förbättrad vår kokosmjölk, d.v.s. renare innehåll, en högre fetthalt (=mer smak, dryg och bättre kvalitet).
Vi vill ständigt förbättra våra produkter och fortsätta att göra förståndiga val av förpackningar även framöver. Men givetvis, Santa Maria är ett vinstdrivande företag, fel vore att säga något annat.Och, när man transporterar tetra vs runda plåtburkar blir också de pallarna och containrarna mer effektivt packade eftersom de staplas intill varandra utan minsta luft emellan.
Vi hoppas på er förståelse till helheten.
Hur blir den så krämig? Inbillar mig att något hänt från nöt till mjölk.
Helnöjd annars med ekologisk, förpackning och storlek som allt är perfekt för mig
Under processteget då man pressar kokosköttet är temperaturen +40 grader. Utöver processen som beskrivs tidigare i tråden i har valt att höja fetthalten som också gynnar krämigheten... helt utan tillsatser : )