Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför har ni slutat med Kokosmjölk 400ml?

Hej!

Varför har ni slutat med kokosmjölk i 400ml tetrapack? Det blir väldigt högt literpris med de små förpackningarna ni har.

Hugo Thulin
Vedum
Hugo Thulin

Kommentarer

  • Hej Hugo
    Trevligt att du hör av dig till oss! Stämmer, det har skett förändringar, du är uppmärksam, det gillar vi!
    Vår tidigare tetra kostade omkring 19,90 och vår nuvarande ca 14,50. Det innebär en höjning per ml med ca 15%.
    Varför? Jo, vi har valt att förbättrad vår kokosmjölk, d.v.s. renare innehåll, en högre fetthalt (=mer smak, dryg och bättre kvalitet). Vi köper också från en ny leverantör som har en hållbar produktionslinje, helt enligt med våra mål för en hållbar framtid.

    Läs gärna mer om vårt arbete: Godare mat och godare klimat!
    Pia Konsumentkontakt
  • Menar ni att alla recept som idag är anpassade efter en burk kokosmjölk ’a 400 ml går att tillaga med en förpackning av er nya ”drygare” kokosmjölk på 250 ml med samma resultat? I mina öron låter det osannolikt, detta är bara ännu ett exempel på hur matleverantörerna minskar förpackningarna och höjer priset. De priser ni skriver ovan har jag aldrig stött på på vare sig Coop, Ica eller Willys, en burk på 400 ml har alltid legat kring 16-19 kr, nu tar dessa butiker 16-17 kr för den mindre pappförpackningen på 250 ml, en prishöjning på ca 45-50% alltså inget annat än lurendrejeri. Tur det finns andra märken att köpa...
    Jonas Olofsson
  • Jonas, det är bara prisexempel ovan. Alla butiker tar olika, d.v.s. de sätter sina egna priser. Men jag ska absolut framföra hur våra kunder upplever det till berörda kolleger.
    Tack för att du hörde av dig med dina åsikter!

    Pia Konsumentkontakt
  • Inte bara att literpriset blir högre, nu är ju det närmaste man kommer till 400 ml 500 ml, så man tvingas köpa mer än vad receptet säger. Vi testar göra en linssoppa nu för att se hur det blir med den större mängden. Den ser lite blek ut.
    Martin
  • Håller med. Dålig storlek, köper annat märke.
    Fredrik
  • Det finns alltså inte 400 ml att köpa längre? Hur gör man med recept som ska ha 400 ml? Måste man ha två 250 ml då? Blir väldigt dyrt.
    Maria S
  • Maria, du har så rätt att ställa frågan!

    Du behöver inte ha 2 förpackningar kokosmjölk, i våra recept säger vi att det går bra med 250 ml + 150 ml vatten eftersom den nya kokosmjölken har högre fetthalt och mer smak så funkar detta.
    Se ​exempel​​​

    Pia Konsumentkontakt
  • Uppgifter från MatHem

    Kung Markatta Ekologisk kokosmjölk 400 ml
    52:-/litern
    Fett 17 g
    Kolhydrat 2.5 g
    Protein 1.5 g

    Santa Maria kokosmjölk 250 ml
    80:-/litern
    Fett 18 g
    Kolhydrat 2.7 g
    Protein 1.9 g

    Vatteninblandningen verkar skilja med ca 10%
    Men priset skiljer med 65%
    Hugo Thulin
  • Hej Hugo
    I denna tråden har vi ju endast tagit prisfrågan och din jämförelsen är med konservburk.
    Vi vill påstå att vår produkt är bättre på många sätt:
    • Vi köper från en ny leverantör som har en hållbar produktionslinje, helt enligt med våra mål för en hållbar framtid.
    • Tetrapak vs Plåtburk = 81% mindre koldioxidpåverkan.
      Och, när man transporterar tetra vs runda plåtburkar blir också de pallarna och containrarna mer effektivt packade eftersom de staplas intill varandra utan minsta luft emellan.
    • Vår kokosmjölk är varsamt tillverkad, förpackas aseptiskt och utsätts endast för UHT -behandling (fåtal sekunder med 150 grader) medan en konservburk autoklaveras i 20 minuter, (121 grader i 2,16 bar (tryck) ).
    • Vi har valt att förbättrad vår kokosmjölk, d.v.s. renare innehåll, en högre fetthalt (=mer smak, dryg och bättre kvalitet). 
    Vi vill ständigt förbättra våra produkter och fortsätta att göra förståndiga val av förpackningar även framöver. Men givetvis, Santa Maria är ett vinstdrivande företag, fel vore att säga något annat.

    Vi hoppas på er förståelse till helheten.

    Pia Konsumentkontakt
  • Hur är den pressad? Varmpressad eller kallpressad?
    Hur blir den så krämig? Inbillar mig att något hänt från nöt till mjölk.
    Helnöjd annars med ekologisk, förpackning och storlek som allt är perfekt för mig
    Shanya
  • Shanya, härligt att du uppskattar vår nya kokosmjölk!

    Under processteget då man pressar kokosköttet är temperaturen +40 grader. Utöver processen som beskrivs tidigare i tråden i har valt att höja fetthalten som också gynnar krämigheten... helt utan tillsatser : )
    Pia Konsumentkontakt
  • Hej! Hamnade här av en slump men måste säga att jag är imponerad av tänk och svar från er. Kommer sluta köpa från konurrenten som nämns och köpa er kokosmjölk i fortsättningen.
    Karin
  • 💛💛💛 Tack Karin 💛💛💛
    Pia Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.