Kryddstyrka i Pepperkakskryddor
Hej.
I söndags gjorde jag pepparkaksdeg efter ett gammalt recept som används i många år.
Kryddor, kanel ingefära nejlikor och kardemumma. men det blev ingen smak.
Trodde ev. att jag glömt någon. Gör en ny deg i går. Kollade att alla kryddor kom med samt ökade något. Det blev något bättre men inte som förr. Har kryddstyrkan ändrats?
Inga av kryddorna hade gått ut.
I söndags gjorde jag pepparkaksdeg efter ett gammalt recept som används i många år.
Kryddor, kanel ingefära nejlikor och kardemumma. men det blev ingen smak.
Trodde ev. att jag glömt någon. Gör en ny deg i går. Kollade att alla kryddor kom med samt ökade något. Det blev något bättre men inte som förr. Har kryddstyrkan ändrats?
Inga av kryddorna hade gått ut.
Följ inlägget
2
följare
Så tråkigt att Pepparkaksbaket inte levde upp till dina förväntningar.
Det är samma blandning sedan flera år tillbaka. Att låta degen få vila ett par extra dygn i kylskåpet kan hjälpa kryddorna att mogna mer i degen.
Nu mera vill man ha mer smak i sin matlagning och då kan det vara bra att vänta lite med att baka ut degen eller kanske t.o.m. tillsätta mera av kryddorna.
På vår nya förpackning med pepparkakskryddor (samma blandning) ger en av våra utvecklare ett nytt förslag/recept på en mer kryddstark pepparkaka. Receptet är bara en 1/3 av degen men med en påse kryddor. Kanske det är något att prova!
Så här ser receptet ut på förpackningen idag:
Ingredienser
100g smör
1/2 dl sirap
1 1/3 dl socker
1 påse (18g) pepparkakskryddor
1 ägg
1/2 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl (250g )
Koka upp smör , socker, sirap och kryddor. Låt kallna. Tillsätt därefter ägget och blanda väl. Rör i bikarbonatet i mjölet och blanda väl och tillsätt där efter mjölblandningen i smeten och blanda till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåpet över natten. Kavla, stansa och grädda i 175 grader i ca 8 minuter.
Vänligen,
Vad kul att du gillar vårt recept! Vi har nya förpackningar och ett helt nytt förslag på en pepparkaksdeg som blir mer kryddstak än tidigare. Men om du är nöjd med det gamla receptet går det lika bra att använda det.
Vänligen,