Till senaste kommentaren

Inte bra, med mera plast i det nya locket!?

Hej!
Måste hålla med alla som reagerat på er ökade plastanvändning, när man globalt istället försöker minska. Men ännu finns det ju andra kryddtillverkare, som inte övergått till plast och som man köpa av istället. Jag har aldrig haft problem med sprättande kryddor i pappersförpackningarna - man viker kanten när man stänger och skakar ner kryddan i botten innan man öppnar.
Upptäckte nu häromdagen när jag köpte basilika att ni även ändrat locken på glasburkarna. Inte heller där har den gamla förpackningen varit något problem, så varför öka från 5 g till 9 g plast per burk???? Hur många burkar ni säljer vet jag inte, men det ökningen av plastanvändandet måste ju bli stor. Dessutom verkar det av övriga kommentarer som om matsvinnet istället ökar!!!
Majken Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Majken
  Bra att du hör av dig med dina åsikter, det uppskattar vi!

  Sant vår nya design har medfört mer plast. När vi tar oss an ambitionen att minska plasten och värna om miljön handlar det också om led i produktion, ytterförpackningar, transport och hållbarhet.
  Även om det är mycket som inte syns och hörs så har Santa Maria totalt minskat plastförpackningar med ofantliga mängder. Till hela vårt Foodservice (storkök) sortiment har vi tagit bort 1liter plastburk och ersatt detta med en ny förpackning som är producerad med råmaterial från förnybara källor och är FSC‑certifierad för att säkra att råmaterialet kommer från ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till både människor och miljö. Sedan 2012 har vi minskat vårt CO2-utsläpp med 60%.
  Läs gärna mer om detta HÄR och om vårt miljöarbete HÄR
  Mer information om vårt ansvar finner du på vår hemsida gällande:
  -Hälsa
  -Miljö
  -Inköp
  -Projekt
  Santa Maria -vårt ansvar

  Vi tackar dig ännu en gång för att du hörde av dig till oss med dina frågor och åsikter, med all respekt!
  Pia Konsumentkontakt
 • Hej,
  Tycker inte att ert svar på frågan om ökad plastanvänding i de nya locken håller alls. Ni talar gärna om hur duktiga ni är på att totalt minska på mängden plast - hur rimmar detta med att ni ändå lanserar en ny, "modern", "användarvänlig" produktinnovation som nästan dubblerar mängden plast?? Svara gärna på frågan, tack, utan att avvika från ämnet och tala om annat som ni gör. Diskussionen om plast i samhället är ju högaktuell, med många företagsinitiativ som t.ex. att slopa sugrör på restauranger, plastpåsar i butiker etc. etc. för att bidra till minskad plastanvändning. Men här går ni i motsatt riktning!? Alla bäckar små: även om ni totalt minskar plasten inom santa maria, varför ens lansera en ny produktinnovation som går åt motsatt håll? Hur tänkte ni här??

  Tacksam för tydligt svar.
  Håkan
 • Hej Håkan! Jag håller helt med dig om att mer plast i många fall är ett steg i fel riktning. Ibland kan andra frågor, som till exempel risken för matsvinn, behöva läggas in i beräkningen och påverka beslutet, men i det här fallet är inte vi heller helt nöjda med att plastmängden blivit större. Därför har vi pågående tester av alternativa, miljövänligare material, som t ex bioplast. Det gäller inte bara kryddburkarna, utan även för många andra av våra produkter. Som du skriver är det ju just många bäckar små som till slut kan göra skillnad. Plast är en utmaning för hela livsmedelsindustrin och vi deltar också i flera industriprojekt där vi jobbar på att just hitta miljövänligare förpackningsmaterial.

  Vi är inte alls perfekta. Vi gör misstag och vi kan bli bättre på många områden. Men jag lovar att vi jobbar på det!

  Tack för ditt engagemang,

  Bästa hälsningar
  Eva Kommunikationschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.