Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Är Nacho cheese dip - pastöriserad?

Hej!

Är eran nacho cheese dip pastöriserad?
Hanna

Kommentarer

  • Hej Hanna!
    Tack för att du hör av dig till oss med din fråga.
    Pastörisering är en skonsam värmebehandling på 65 - 90 grader, vilket är vanligt för mjölkprodukter. Värmebehandling av konservburk innebär minst 100 grader och under tryck d.v.s. sterilisering, vilket är i fallet för vår burk med Dip -Nacho Cheese style

    Hoppas du fick svar på din fråga!
    Pia Konsumentkontakt
  • Hej! Ska man stoppa nacho cheese dippen i kylen?(när jag stoppar dippen  kyskåpen blir den vattnig, så nu vet jag inte om den ska ligga i kyskåpen eller ej.)😂
    Lea
  • Hej Lea
    Du gjorde alldeles rätt, dvs ställer burken i kylen efter att du öppnandet!

    Det som kan hända när man dippar i burken eller använder skedar/bestik är att såsen blir kontaminerad av enzymet amylas, och då bryts stärkelsen ner och dippen blir vattnig.
    Pia Konsumentkontakt
  • Går det att frysa in överbliven Nacho Cheese Dip? Om det går tänkte vi köpa restaurangförpackning och portionsförpacka då vi är storkonsumenter av såsen.
    Christer Gustafsson
  • Christer, hade inte rekommenderat att köpa större förpackning och frysa ner såsen i porttioner.
    Dippens innehåll med stärkelse och emulgeringsmedel kommer mycket troligen förstöras och dippen bli vattnig och oanvändbar.



    Pia Konsumentkontakt
  • Hur mycket ost innehåller dennaDip Nacho Cheese Style produkt
    Mikael Andersson
  • Hej Mikael!

    Det framkommer i innehållsförteckningen:
    SKUMMJÖLK, vatten, solrosolja, modifierad stärkelse (E1442) (tapioka), arom (3,0%) (MJÖLK), salt, CHEDDAROST (1,0%), emulgeringsmedel (E339, E471), surhetsreglerande medel (E270, E331, E330), jästextrakt, färgämnen (E160e, E160a).

    Passar på att önska dig en fin dag! 🌷
    Pia Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.