Är Nacho cheese dip - pastöriserad?
Hej!
Är eran nacho cheese dip pastöriserad?
Är eran nacho cheese dip pastöriserad?
Följ inlägget
3
följare
Tack för att du hör av dig till oss med din fråga.
Pastörisering är en skonsam värmebehandling på 65 - 90 grader, vilket är vanligt för mjölkprodukter. Värmebehandling av konservburk innebär minst 100 grader och under tryck d.v.s. sterilisering, vilket är i fallet för vår burk med Dip -Nacho Cheese style
Hoppas du fick svar på din fråga!
Du gjorde alldeles rätt, dvs ställer burken i kylen efter att du öppnandet!
Det som kan hända när man dippar i burken eller använder skedar/bestik är att såsen blir kontaminerad av enzymet amylas, och då bryts stärkelsen ner och dippen blir vattnig.
Dippens innehåll med stärkelse och emulgeringsmedel kommer mycket troligen förstöras och dippen bli vattnig och oanvändbar.