Till senaste kommentaren

Är Nacho cheese dip - pastöriserad?

Hej!

Är eran nacho cheese dip pastöriserad?

Kommentarer

  • Hej Hanna!
    Tack för att du hör av dig till oss med din fråga.
    Pastörisering är en skonsam värmebehandling på 65 - 90 grader, vilket är vanligt för mjölkprodukter. Värmebehandling av konservburk innebär minst 100 grader och under tryck d.v.s. sterilisering, vilket är i fallet för vår burk med Dip -Nacho Cheese style

    Hoppas du fick svar på din fråga!
    Pia Konsumentkontakt
  • Hej! Ska man stoppa nacho cheese dippen i kylen?(när jag stoppar dippen  kyskåpen blir den vattnig, så nu vet jag inte om den ska ligga i kyskåpen eller ej.)😂
    Lea
  • Hej Lea
    Du gjorde alldeles rätt, dvs ställer burken i kylen efter att du öppnandet!

    Det som kan hända när man dippar i burken eller använder skedar/bestik är att såsen blir kontaminerad av enzymet amylas, och då bryts stärkelsen ner och dippen blir vattnig.
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.