Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Är Nacho cheese dip - pastöriserad?

Hej!

Är eran nacho cheese dip pastöriserad?
Hanna

Kommentarer

  • Hej Hanna!
    Tack för att du hör av dig till oss med din fråga.
    Pastörisering är en skonsam värmebehandling på 65 - 90 grader, vilket är vanligt för mjölkprodukter. Värmebehandling av konservburk innebär minst 100 grader och under tryck d.v.s. sterilisering, vilket är i fallet för vår burk med Dip -Nacho Cheese style

    Hoppas du fick svar på din fråga!
    Pia Konsumentkontakt
  • Hej! Ska man stoppa nacho cheese dippen i kylen?(när jag stoppar dippen  kyskåpen blir den vattnig, så nu vet jag inte om den ska ligga i kyskåpen eller ej.)😂
    Lea
  • Hej Lea
    Du gjorde alldeles rätt, dvs ställer burken i kylen efter att du öppnandet!

    Det som kan hända när man dippar i burken eller använder skedar/bestik är att såsen blir kontaminerad av enzymet amylas, och då bryts stärkelsen ner och dippen blir vattnig.
    Pia Konsumentkontakt
  • Går det att frysa in överbliven Nacho Cheese Dip? Om det går tänkte vi köpa restaurangförpackning och portionsförpacka då vi är storkonsumenter av såsen.
    Christer Gustafsson
  • Christer, hade inte rekommenderat att köpa större förpackning och frysa ner såsen i porttioner.
    Dippens innehåll med stärkelse och emulgeringsmedel kommer mycket troligen förstöras och dippen bli vattnig och oanvändbar.



    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.