Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Nu skrotar vi plåtburken och levererar kokosmjölken endast i tetraförpackning!

Den gamla konservburken skrotas och vi minskar utsläppen av växthusgaser med 796 ton. Det innebär 81% av CO2-utsläpp från förpackningen.
 : )Press: Santa Maria skrotar konservburken​​​

Santa Maria Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Har en fråga när det gäller Extra Creamy kokosgrädde, en produkt jag inte kan leva utan.
  Sist jag var och handlade och skulle bl a köpa grädden, fanns den inte. Personalen svarade då att den inte längre levereras/produceras. Är det verkligen sant?

  Den är en förutsättning för den diet jag måste hålla.

  Hälsningar NInnie Britasdotter
  Ninnie Britasdotter
 • Alla är med, Ninnie!

  Men det är endast Axfood (Hemköp o Willys-butiker) och COOP som köper den från oss, ICA har ännu inte bestämt sig så där kan du inte hitta dom.

          Ekologisk                   Rich Cream         Original                Light


  Extra Creamy har bytt namn till Rich Cream, och alla har fått nytt artikelnummer, kan hända att det är det som butik ser och säger. Men som sagt finns inte i ICA-butiker.

  Pia Konsumentkontakt
 • Hej Santa Maria. Konstaterar med stor besvikelse att ICA Maxi slutat med er Kokosmjölk i tetra. Jag är verkligen storkonsument på den produkten då vi har mjölkproteinallergi i familjen. När jag frågade personalen kunde de inte svara, utan hänvisade till konservburkarna (som jag inte vill ha) och tipsade om att mejla er å fråga. Varför har tetraförpackningarna utgått?
  Elsa Lidén
 • Visst är det tråkigt Elsa, men ICA har valt "centralt" att inte ta hem vår kokosmjölk på tetra. Vi hoppas att våra kunders påtryckningar i butik får dem att omvärdera sitt beslut, eller hur?!

  Ha en fin eftermiddag!
  Pia Konsumentkontakt
 • Jag skulle köpa er kokosmjölk igår, men när jag såg att tetrapaken innehåller 250g istället för 400g och ändå kostade lika mkt som en burk från Kung Markatta (400g) så valde jag att köpa deras istället. Jag är jätteglad att slippa plåtburkarna, men jag betalar inte nästan dubbelt så mkt för det.
  Jennifer
 • Bra  att ni bytt förpackning från plåtburk till tetrapack men med samma pris samt 150 ml mindre så är detta en avsevärd prisökning (i smyg)
  Micael Fransson
 • Bra att skrota konservburken, men varför har ni gjort tetran mindre? Burken innehöll 400 ml tetran bara 250 ml. Till samma pris!!!! Nu måste man köpa fler förpackningar för en maträtt, vilket blir mer än dubbelt så dyrt.
  Ingrid
 • Hej på er!

  Vi har valt att förbättrad vår kokosmjölk, d.v.s. renare innehåll, en högre fetthalt (=mer smak, dryg och bättre kvalitet). 
  Rich Coconut Cream har nu en fetthalt på 24%, den tidigare hade en fetthalt på 18%, vilket gör den drygare, dvs mindre vatten och mindre förpackning som också gynnar miljön : )
  Vi köper också från en ny leverantör som har en hållbar produktionslinje, helt enligt med våra mål för en hållbar framtid.

  Vi hoppas på er förståelse till helheten.
  Pia Konsumentkontakt
 • Gränsar nästan till girighet genom att nästan halvera innehållet uran att sänka priset. Det är så företag ökar sina vinster på kundernas bekostnad.
  Ninnie Hermansson
 • Men det är ändå en prishöjning om man ser till Original Coconut Milk, så är det samma fetthalt, dvs. 18% som i den gamla plåtförpackningen. Jag har jämfört, eftersom jag hade en gammal burk kvar. Så ert svar om varför det är 150 ml mindre i er nya förpackning, till samma pris är ingen bra förklaring. Det är fortfarande ett förhöjt pris.
  Ingrid
 • Santa Maria har bestämt sig för att leverera en bättre kvalitet och även en satsning enligt våra hållbarhetsmål.
  Det innebär en prishöjning (olika i olika butiker) per ml med ca 15% men man ska ha med sig att vår nya produkt är förbättrad: renare innehåll, en högre fetthalt (=mer smak, bättre kvalitet) d.v.s. dryg och smakrik och det räcker med en förpackning. Vi köper också från en ny leverantör som har en hållbar produktionslinje.

  Så, ja, en viss prishöjning har utförts. Det krävs investeringar och förändringar kostar.
  Med all respekt till åsikter och beslut i val av kokosmjölk framöver.
  Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.