Till senaste kommentaren

Vi har skrotat plåtburken och levererar kokosmjölken endast i tetraförpackning!

Den gamla konservburken skrotas och vi minskar utsläppen av växthusgaser med 796 ton. Det innebär 81% av CO2-utsläpp från förpackningen.
 : )Press: Santa Maria skrotar konservburken​​​

Santa Maria Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej!
  Har en fråga när det gäller Extra Creamy kokosgrädde, en produkt jag inte kan leva utan.
  Sist jag var och handlade och skulle bl a köpa grädden, fanns den inte. Personalen svarade då att den inte längre levereras/produceras. Är det verkligen sant?

  Den är en förutsättning för den diet jag måste hålla.

  Hälsningar NInnie Britasdotter
  Ninnie Britasdotter
 • Alla är med, Ninnie!

  Men det är endast Axfood (Hemköp o Willys-butiker) och COOP som köper den från oss, ICA har ännu inte bestämt sig så där kan du inte hitta dom.

          Ekologisk                   Rich Cream         Original                Light


  Extra Creamy har bytt namn till Rich Cream, och alla har fått nytt artikelnummer, kan hända att det är det som butik ser och säger. Men som sagt finns inte i ICA-butiker.

  Pia Konsumentkontakt
 • Hej Santa Maria. Konstaterar med stor besvikelse att ICA Maxi slutat med er Kokosmjölk i tetra. Jag är verkligen storkonsument på den produkten då vi har mjölkproteinallergi i familjen. När jag frågade personalen kunde de inte svara, utan hänvisade till konservburkarna (som jag inte vill ha) och tipsade om att mejla er å fråga. Varför har tetraförpackningarna utgått?
  Elsa Lidén
 • Visst är det tråkigt Elsa, men ICA har valt "centralt" att inte ta hem vår kokosmjölk på tetra. Vi hoppas att våra kunders påtryckningar i butik får dem att omvärdera sitt beslut, eller hur?!

  Ha en fin eftermiddag!
  Pia Konsumentkontakt
 • Jag skulle köpa er kokosmjölk igår, men när jag såg att tetrapaken innehåller 250g istället för 400g och ändå kostade lika mkt som en burk från Kung Markatta (400g) så valde jag att köpa deras istället. Jag är jätteglad att slippa plåtburkarna, men jag betalar inte nästan dubbelt så mkt för det.
  Jennifer
 • Bra  att ni bytt förpackning från plåtburk till tetrapack men med samma pris samt 150 ml mindre så är detta en avsevärd prisökning (i smyg)
  Micael Fransson
 • Bra att skrota konservburken, men varför har ni gjort tetran mindre? Burken innehöll 400 ml tetran bara 250 ml. Till samma pris!!!! Nu måste man köpa fler förpackningar för en maträtt, vilket blir mer än dubbelt så dyrt.
  Ingrid
 • Hej på er!

  Vi har valt att förbättrad vår kokosmjölk, d.v.s. renare innehåll, en högre fetthalt (=mer smak, dryg och bättre kvalitet). 
  Rich Coconut Cream har nu en fetthalt på 24%, den tidigare hade en fetthalt på 18%, vilket gör den drygare, dvs mindre vatten och mindre förpackning som också gynnar miljön : )
  Vi köper också från en ny leverantör som har en hållbar produktionslinje, helt enligt med våra mål för en hållbar framtid.

  Vi hoppas på er förståelse till helheten.
  Pia Konsumentkontakt
 • Gränsar nästan till girighet genom att nästan halvera innehållet uran att sänka priset. Det är så företag ökar sina vinster på kundernas bekostnad.
  Ninnie Hermansson
 • Men det är ändå en prishöjning om man ser till Original Coconut Milk, så är det samma fetthalt, dvs. 18% som i den gamla plåtförpackningen. Jag har jämfört, eftersom jag hade en gammal burk kvar. Så ert svar om varför det är 150 ml mindre i er nya förpackning, till samma pris är ingen bra förklaring. Det är fortfarande ett förhöjt pris.
  Ingrid
 • Santa Maria har bestämt sig för att leverera en bättre kvalitet och även en satsning enligt våra hållbarhetsmål.
  Det innebär en prishöjning (olika i olika butiker) per ml med ca 15% men man ska ha med sig att vår nya produkt är förbättrad: renare innehåll, en högre fetthalt (=mer smak, bättre kvalitet) d.v.s. dryg och smakrik och det räcker med en förpackning. Vi köper också från en ny leverantör som har en hållbar produktionslinje.

  Så, ja, en viss prishöjning har utförts. Det krävs investeringar och förändringar kostar.
  Med all respekt till åsikter och beslut i val av kokosmjölk framöver.
  Pia Konsumentkontakt
 • Kokosmjölk
  Ja det stämmer. Ni borde skämmas halva förpackning till samma pris.
  Där var gränsen. Jag köper inte santa maria i framtiden.
  Anna
  Anna
 • Århundrades smyghöjning. Eller snarare århundrades minst subtila prishöjning...
  Att prishöjningen skulle ligga på ca 15% är ju rent löjligt. Som alla här har vittnat om är priset densamma, dvs 60% prishöjning.
  Sen att det skulle vara bra för miljön är skrattretande. Nu får man köpa två förpackningar till samma rätt isf en (bra förpackningsmiljö?), och sen riskerar man att behöva hälla ut 1dl efter det.
  Synd på en sån bra produkt, men som konsument är detta väl magstarkt, så det blir till att leta andra alternativ.
  Staffan
 • Staffan, givetvis om man ser på det rent krasst så får man betala mera och i brist på all information får man mindre. Så här förklarar vår marknadsavdelning:

  Ja, det är en dyrare produkt, och det beror på en betydligt bättre produkt som vi säljer.
  Den är utan tillsatser (vilket
  konservburken har) och den är producerad på ett mer skonsamt sätt jämfört med
  konservburken. Dessutom kostar en tetraförpackning mer jämfört med en
  konservburk. Förutom detta har vi ju också höjt kokoshalten, även i original (i
  motsats till vad som påstås ovan). Vi har gått från 17 % i
  konservburken till 18% i tetra, vilket alltså är en höjning med nästan 6%.

  Du behöver inte slänga kokosmjölk, i våra recept säger vi att det går bra med 250 ml + 150 ml vatten eftersom den nya kokosmjölken har högre fetthalt och mer smak så funkar detta.

  Tetrapak vs Plåtburk = 81% mindre koldioxidpåverkan.
  Och, när man transporterar tetra vs runda plåtburkar blir också de pallarna och containrarna mer effektivt packade eftersom de staplas intill varandra utan minsta luft emellan.

  Ja, vi vill hålla med, det är en fin produkt som vi vill fortsätta att vårda i rätt riktning.

  Med all respekt till dina åsikter och val framöver.
  Pia Konsumentkontakt
 • Stämmer det att eran kokos innehåller Klor?
  Den rapporten har Tv2 Norge publicerat. länken nedan
  https://www.tv2.no/underholdning/10866075/
  Ärdet sant? Har jag fått i mig klor?
  Ilia
 • Hej Ilia
  Det finns inget klor i vår kokosmjölk, endast den lilla mängd som är naturligt förekommande. Klorathalten är <0.05 mg/kg i våra kokosprodukter.

  Hoppas det känns bra!
  Pia Konsumentkontakt
 • Tack för ditt svar. Hur är det naturligt förekommande?  
  Tack
  Ilia
 • Ilia, vatten innehåller mer än Väte och syre (H20). Små mängder som t.ex. flor, magnesium, kalcium och klor... beroende på var man bor.

  Vattnet som används till kokosmjölken är livsmedelsvatten, dvs kontrollerat och godkänt vatten för livsmedel.
  Hoppas det känns bra!
  Pia Konsumentkontakt
 • Från vilket land kommer vattnet som kokosmjölken blandas med? Borde betyda det land där blandningen, tillverkningen, utförs...
  BM
 • Så är det, dvs från Thailand. Självklart är livsmedelsgodkänt och inget kranvatten.
  Pia Konsumentkontakt
 • Hur behandlas vattnet för att bli godkänt?

  BM
 • BM, det är likvärdigt vatten som säljs på flaska i Thailand (där man inte dricker vattnet från kranen). Vattnet går igenom flera fina filter.
  Pia Konsumentkontakt
 • Jag har också ondgjort mig över den lilla förpackningen till samma pris och köpt andra märken men nu när jag läst informationen här i forumet så ser jag med helt andra ögon på produkten. Hade den här informationen funnits på butikshyllan hade mycket av den ilska folk känner kunnat undvikas. En mer koncentrerad produkt av högre kvalitet med en mer miljövänlig och praktisk förpackning är helt klart att föredra.
  Björn
 • Du har så rätt Björn! Och tack för att du uppmärksammat våra insatser för miljön och en bättre produkt.
  Om jag bara går till mig själv så går mycket av bara farten, och man kan även missa information som står rakt framför näsan. Det tar sin tid med nyheter och förändringar och man reagerar i affekt i dessa tider med all information.

  Vi är själva mycket nöjda med vår nya förpackning och dess fina innehåll!
  Hoppas det smakar!
  Pia Konsumentkontakt
 • För att vårt forum med inlägg och följfrågor ska vara så informativt och lätt överskådligt som möjligt låser vi nu detta inlägg.

  Ni är självklart välkomna om ni har frågor, men de kommer inte hamna här.
  Pia Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.