Hur ska jag använda Örtgårdakryddan?
örtgårdakrydda finns överallt och passar bra till såser och dressingar ! MEN DET FINNS INGA RECEPT ELLER ANGIVELSER HUR MAN SKA BLANDA DEN TILL EN DRESSING! Hur är den tänkt att användas ? Vet att dom brukar skriva på restaurangernas meny Örtgårdasås men det säger förtfarande inte hur man ska blanda den
Följ inlägget
1
följare
Trevligt att du vill pröva vår goda kryddblandning "Örtagårdskrydda"
Det är en klassisk välsmakande kryddblandning med ett brett användningsområde, som vi har haft i många år. Den passar utmärkt i såser och dressingar.
Det var länge sedan som vi har haft med den i någon receptfolder, annars hade jag gärna skickat dig en sådan.
Örtagårdskryddan består av: Lök, svartpeppar, persilja, SENAPSFRÖ, röd paprika, rosmarin, oregano, basilika, mejram, koriander, kyndel, timjan.
I många recept anges det just att det är något man ska tillsätta "efter smak" och ingen specifik mängd, en del anger en liten mängd och andra mer, troligen i hänsyn till om man tillsätter andra kryddor.
Några exempel:
Kall Örtsås (god till fisk)
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk pressad citron
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1 tsk örtagårdskrydda
1 krm salt
Örtagårdsås (gott till köttfärsbiffar som vegetariska biffar)
5 dl crème fraiche
3 msk grönsaksfond
3 msk örtagårdskrydda
Salt
peppar
Recept på nätet:
Örtcreme
Hel laxsida...
Torsk och -räkmoussaka
Hoppas vår information hjälper dig att laga till något gott!