Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur ska jag använda Örtgårdakryddan?

örtgårdakrydda finns överallt och passar bra till såser och dressingar ! MEN DET FINNS INGA RECEPT ELLER ANGIVELSER HUR MAN SKA BLANDA DEN TILL EN DRESSING!     Hur är den tänkt att användas ? Vet att dom brukar skriva på restaurangernas meny Örtgårdasås men det säger förtfarande inte hur man ska blanda den
Göran Karlsson

Kommentarer

  • Hejsan Göran!
    Trevligt att du vill pröva vår goda kryddblandning "Örtagårdskrydda"
    Det är en klassisk välsmakande kryddblandning med ett  brett användningsområde, som vi har haft i många år. Den passar utmärkt i såser och dressingar.

    Det var länge sedan som vi har haft med den i någon receptfolder, annars hade jag gärna skickat dig en sådan.
    Örtagårdskryddan består av: Lök, svartpeppar, persilja, SENAPSFRÖ, röd paprika, rosmarin, oregano, basilika, mejram, koriander, kyndel, timjan.

    I många recept anges det just att det är något man ska tillsätta "efter smak" och ingen specifik mängd, en del anger en liten mängd och andra mer, troligen i hänsyn till om man tillsätter andra kryddor.

    Några exempel:

    Kall Örtsås (god till fisk)
    1 dl crème fraiche
    1 dl majonnäs
    1 tsk pressad citron
    1 msk hackad dill
    1 msk hackad persilja
    1 tsk örtagårdskrydda
    1 krm salt

    Örtagårdsås (gott till köttfärsbiffar som vegetariska biffar)
    5 dl crème fraiche
    3 msk grönsaksfond
    3 msk örtagårdskrydda
    Salt
    peppar


    Recept på nätet:
    Örtcreme
    Hel laxsida...
    Torsk och -räkmoussaka

    Hoppas vår information hjälper dig att laga till något gott!
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.