Plastlock på produkter?

Hej!
Jag funderar på varför ni inte är mer miljövänliga i ert företag. De mycket onödiga plastlock som sitter på vissa produkter fyller ingen funktion utan påverkar bara klimatet negativt. Skulle ni inte kunna tänka ta bort dem och spara på plastavfallet? Tacksam för svar.

Mvh
Anne Bergqvist

Anne Bergqvist Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anne!

  Faktum är att vi tänkte precis som du. Varför siktar vi inte ännu högre som företag? Vi gör mycket bra inom hållbarhet, men har kanske varit för tysta om det. Dessutom finns det mycket som vi kan göra bättre. Därför lanserade vi precis nya hållbarhetsmål. Bland dessa ingår bl a att:
  • 2025 ska 100% av våra förpackningar vara gjorda av förnybart, återvunnet eller återvinningsbart material
  • Minst 25% av våra plastförpackningar ska vara ersatt av annat material 2025 
  • 100% av våra fiberbaserade material ska vara FSC-märkta eller motsvarande 2025
  Ibland är plast väldigt bra som förpackningsmaterial och kan dessutom förhindra t ex matsvinn. Plastlocken som syns på dina bilder kan förlänga hållbarheten på produkten när den är öppnad. Men det finns ju alternativ även vad gäller plasttyper. Idag går utvecklingen tack och lov snabbt framåt och vi är engagerade i flera branschalternativ som jobbar med att testa ut alternativa material och/eller miljövänligare plaster. För det här är förstås en gemensam utmaning för hela branschen. Vi genomför också egna tester för att både kunna byta ut befintliga förpackningar mot miljövänligare alternativ och ta fram miljövänliga lösningar till nya produkter.

  Hoppas att detta gav dig lite mer insikt i hur vi tänker kring miljö och plast. Vi är långt ifrån perfekta, men vi lovar att vi jobbar på det.
  Eva Kommunikationschef
 • Ändå gör ni nyalock till  era kryddor.
  Ni börjar använda dubbelt så mycket plast trots att ni ska minska plastanvändningen så ökar ni den!
  Anledningen är väl ökad vinst. Ni minskar innehållet (mald ingefära 4 gram). Totalt blir det för er enorma mängder.

  Soso
 • Ja, de nya locken innehåller mer plast och där borde vi ha haft större fokus på materialval. Nu testar vi ut alternativa plaster, som är bättre för miljön. Vi ser också på att byta ut plast på många andra av våra största produkter.

  Självklart behöver vi som företag gå med vinst, annars kan vi varken trygga arbetstillfällen eller investera i kloka val för framtiden. Men hållbarhet och vinst behöver inte vara motsatser, tvärtom. Vi vet att våra konsumenter i allt större utsträckning vill ha produkter som är hållbart producerade och det är vi jätteglada för. Vi är dessutom 800 medarbetare som själva är konsumenter och som definitivt vill ta fram produkter som vi kan vara stolta över. Men självklart kan vi bli mycket bättre ur miljöperspektiv och det jobbar vi på!
  Eva Kommunikationschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.