Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Pommeransskal hela, nu med bara små bitar!?

Jag köpte idag fyra paket pomeransskal till bakning. De ska kokas och sedan skrapas rena. Det brukar inte vara några problem för det är vanligtvis stora hela fina skal. Men nu är det bara skräp. Små bitar som är så små att det knappt inte går att ta upp dem från vattnet. Vad är det här gör slutprodukt som ni säljer. Så besviken och extra eftersom man förutsätter att Santa Maria ska vara kvalitet.
Tomas Sjödin

Kommentarer

 • Hej Tomas
  Tack för att du hörde av dig till oss. Vi beklagar att du är inte nöjd med vår senaste leverans av pomeransskal. Vi förstår att den mindre storleken på skalen innebär mer besvär med att bereda dem.

  Vi har under en längre tid haft problem med kvalitén på skalen (missfärgade, mikrobiologiskt, mögliga, ojämna) och därför togs beslutet under våren 2019 att byta leverantör. Våra inköpare tillsammans med kvalitetsavdelningen ställer höga krav och lägger ner mycket arbete för att hitta godkända leverantörer som lever upp till våra krav kring livsmedelssäkerhet och kvalitet samt leverera rätt kvantitet.
  Referens: Godkänt prov:

  De besked vi fått är att det är dessa skal-bitar som erbjuds i dagsläget till handeln från Santa Maria. Vid nästa tryck och uppdatering av förpackningsmaterialet kommer texten att ändras från hela till - bitar av pomerans.

  Full förståelse, till dina åsikter, och om du väljer annan kryddleverantör av pomeransskal som lever upp till ändamålet.
  Vänligen,

  Pia Konsumentkontakt
 • Jag köpte också dom här påsarna, vad har ni för tips hur jag ska göra? Bitarna är ju så små kan man använda hela skalet utan att ta bort de vita???
  Ellinor
 • Hej Ellinor
  Förstår att när bitarna blivit mindre att det ställer till det för en del av er, som just vill separera bort det "vita" för att det ger beska.
  Ja, en del tycker att det är okej med att ha med det "vita", medan andra inte. Vårt malda pomerans innehåller både och och den säljer vi mer av än bitarna. Så det kanske är till och med gott med den lilla bittra smaken?!?

  Kanske är en god idé och prova, och se om det smakar bra.
  Jag hoppas på det bästa! 😊
  Pia Konsumentkontakt
 • Så svaret ni ger är att använda allt trots att man köper ”hela” skal för att kunna ta bort det vita luddet
  Det vore kanske en fundering att kunna erbjuda även hela ” hela” skal
  Det finns andra märken som säljer hela och det är ett annat alternativ. 


  Tomas Sjödin
 • Tomas, givetvis framför vi dina åsikter.
  Det som finns i butik idag är just dessa bitar.

  Med all respekt till dig och dina val av inköp framöver. 😏
  Pia Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.