Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Recept på plommonchutney

För några år sedan (6-8) hade ni ett litet häfte med ett väldigt bra recept på plommonchutney. Utöver plommon innehöll det bland annat även russin och senapsfrön. Tyvärr har jag slarvat bort häftet. Om ni råkar ha det kvar i någon gömma skulle jag bli väldigt glad om ni kunde skicka receptet.

med vänliga hälsningar
Staffan
Staffan Nilsson

Kommentarer

  • Hej Staffan,

    Vad roligt att du har hittat till vårt forum! Jag har letat i hela lagret men tyvärr inte hittat detta häftet... Hoppas du antingen hittar häftet eller finner ett annat gott recept på plommonchutney!

    Vänliga hälsningar,
    Malin Malmsten
  • Tack för snabbt svar, jag letar vidare.
    mvh
    Staffan
    Staffan Nilsson
  • Hej igen Staffan,

    Glada nyheter, jag har hittat receptet! Då vi enbart har ett exemplar av häftet, som har blivit arkiverat, så kan jag inte skicka häftet till dig men jag skriver ner receptet nedan:

    Ingredienser 
    1 kg plommon eller äpple
    1 st gul lök, grovt hackad
    2 dl vitvinsvinäger
    5 dl socker
    3 dl kärnfria russin
    1 tsk salt
    1 msk Santa Maria Senapskorn, gula
    1 msk Santa Maria Ingefära (eller en hel bit)
    1/2 msk Santa Maria Vitlök, finhackad
    2-3 tsk Santa Maria Curry
    1 krm Santa Maria Natriumbensoat

    Tillvägagångssätt
    Skala och kärna ur frukten. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 1 timma. Rör ut natriumbensoat i lite av chutneyn och blanda med resterande del. Häll upp chutneyn i varma burkar. Försluts och förvaras svalt. Chutneyn smakar som bäst efter ca 1 månad.

    Hoppas det smakar!

    Vänliga hälsningar,
    Malin Malmsten
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.