Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Santa Maria Ceylon kanel, äkta kanel, Cinnamomum verum

Kärt barn har många namn 🙂

N Y H E T
Konsumenternas intresse för naturliga råvaror och ekologiska produkter fortsätter att öka. Det märks inte minst hos oss på Santa Maria, som med vår nya lansering svarar på konsumentens efterfrågan av Ekologisk Ceylonkanel.
Under vecka 7 rullar den ut i butik, hoppas ni finner den!Ceylon kanelen är en kanelsort som skiljer sig från den mer vanliga Cassia kanelen. Barken kommer från olika träd och beroende på var de odlas varierar smaken. Överlag har Ceylonkanelen ljusare färg, skörare stänger och en annorlunda och mildare smak. Den passar fint på gröten och milda desserter.

S M A K E N
Ceylonkanel, från Madagaskar: har en söt och delikat trälik arom smak av citrus och vanilj. Den är mildare i smaken och ljusare än Cassiakanelen.

Cassiakanel, vår Cinnamomum burmanii, från Indonesien: har i sin tur en mer genomslående, fyllig smak mer rik sötma och inslag av marsipan, mentol och mandel.

S M A K K O M I S A R

Kanel har många smakkompisar. Men lite extra bra trivs den söta, lite jordiga kanelen tillsammans med varma kryddor som spiskummin, saffran, ingefära, svartpeppar och nejlikor. Men även med koriander, lagerblad, vanilj, chili och kardemumma tillhör bästisarna.

PASSAR TILL
Utmärkt passar kanel till lammkött, fläskkött, nötkött, kyckling, risrätter, müsli, rotfrukter, bönor, mejeriprodukter, nötter, bröd, bakverk, rabarber, äpple, citrusfrukter, glögg, likör, kaffe och choklad.

Santa Maria

Kommentarer

 • Känt är att Ceylonkanelen innehåller mindre mängd kumarin och är att rekommendera för dig som äter mycket kanel varje dag.
  Mer information hittar du ​H Ä R​​​
  Santa Maria
 • Hej!
  Hur stora mängder av Ceylon-kanelen kan man äta?
  Jag vet att en vuxen klarar ca 1tsk ”vanlig” kanel per dag, alltså cassiakanel.

  Vill kunna äta kanel för hälsans skull utan att bli ohälsosam. 😀
  Stephanie
 • Du har så rätt Stephanie, Kanel har som många andra kryddor hälsoeffekter. Men vi får tyvärr inte lämna några hälsorekommendationer eftersom vi är ett livsmedelsföretag.

  Hör med någon hälsobutik, eller kanske din läkare, så det blir rätt.

  Lycka till!
  Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.