Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

N Y H E T Santa Maria lanserar ekologisk Ceylon kanel

​​​​N Y H E T
Konsumenternas intresse för naturliga råvaror och ekologiska produkter fortsätter att öka. Det märks inte minst hos oss på Santa Maria, som med vår nya lansering svarar på konsumentens efterfrågan av Ekologisk Ceylonkanel.
Under vecka 7 rullar den ut i butik, hoppas ni finner den!Ceylon kanelen är en kanelsort som skiljer sig från den mer vanliga Cassia kanelen. Barken kommer från olika träd och beroende på var de odlas varierar smaken. Överlag har Ceylonkanelen ljusare färg, skörare stänger och en annorlunda och mildare smak. Den passar fint på gröten och milda desserter.

S M A K E N
Ceylonkanel, från Madagaskar: har en söt och delikat trälik arom smak av citrus och vanilj. Den är mildare i smaken och ljusare än Cassiakanelen.

Cassiakanel, vår Cinnamomum burmanii, från Indonesien: har i sin tur en mer genomslående, fyllig smak mer rik sötma och inslag av marsipan, mentol och mandel.

S M A K K O M I S A R

Kanel har många smakkompisar. Men lite extra bra trivs den söta, lite jordiga kanelen tillsammans med varma kryddor som spiskummin, saffran, ingefära, svartpeppar och nejlikor. Men även med koriander, lagerblad, vanilj, chili och kardemumma tillhör bästisarna.

PASSAR TILL
Utmärkt passar kanel till lammkött, fläskkött, nötkött, kyckling, risrätter, müsli, rotfrukter, bönor, mejeriprodukter, nötter, bröd, bakverk, rabarber, äpple, citrusfrukter, glögg, likör, kaffe och choklad.

Santa Maria Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Känt är att Ceylonkanelen innehåller mindre mängd kumarin och är att rekommendera för dig som äter mycket kanel varje dag.
    Mer information hittar du ​H Ä R​​​
    Santa Maria

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.