Vad är skillnad på vitlökspulver och granulerad vitlök?
Har en burk vitlökspulver märkt bäst före 12102019 som verkligen smakar vitlök och är som ett pulver. Nyligen köpte jag en annan burk 14012020 som är ett granulat med mycket svag smak av vitlök. Varför denna förändring?
Följ inlägget
2
följare
Tack för din fråga.
Du anger att du upplever en förändring. Vi har lite svårt att bedöma om det är olika produkter du köpt d.v.s. vitlökspulver, granulerad vitlök eller kanske finhackad vitlök. Dessa produkter skiljer sig lite i smak på samma sätt som pressad eller hackad färsk vitlök. Det är alltså en smaksak vilken man föredrar.
Vi har inte utfört någon förändring mer än att det givetvis kan förekomma smakskillnader mellan olika skördar och våra leveranser.
Hoppas det gav svar på dina funderingar kring vår vitlök.
Kompletterande frågor om vitlök...
Vilka olika framställningmetoder tar fram dessa olika produkter?
Vilken skillnad i smak och användningssätt är det på de olika produkterna?
Hur är smakhållbarheten, respektive den totala hållbarheten hos produkterna?
Bosse i Norrtälje
bo.ulvesten@gmail.com
Trevligt att du hittat vårt forum.
Man torkar vitlöken i hela klyftor och maler till vitlökspulver. Medan granulerad finhackas och därefter torkas. Inte någon skillnad på smak eller hållbarhet utan snarare vilken textur man vill ha.
Vi sätter i regel bästföre/hållbarheten på 3 år (märkning på förpackningen).
Ha en fin dag!