Torkad hel Ancho chili kontra malen
Hej,
Min Ica-butik har inte era torkade hela chilifrukter utan endast de malda.
Hittade ert recept på Top Secret chili och undrar hu jag ska omvandla antalet torkade chilifrukter i recept till den malda jag lyckades komma över?
Vad motsvarar en torkad ancho t ex?
Och de övriga chilifrukterna i receptet? Med andra ord: hur mycket av den malda sorten ska jag använda för att nå samma effekt och smak?
Min Ica-butik har inte era torkade hela chilifrukter utan endast de malda.
Hittade ert recept på Top Secret chili och undrar hu jag ska omvandla antalet torkade chilifrukter i recept till den malda jag lyckades komma över?
Vad motsvarar en torkad ancho t ex?
Och de övriga chilifrukterna i receptet? Med andra ord: hur mycket av den malda sorten ska jag använda för att nå samma effekt och smak?
Följ inlägget
2
följare
Det är en mycket bra fråga.
Jag ber om att få återkommer efter jag fått svar från vår utvecklingsavdelning.
Vänligen,
Min kollega säger att du kan börja med en halv matsked och sedan smaka dig fram upp till en hel matsked. Ancho ger mycket smak men är inte stark så man behöver inte vara rädd för att ta för mycket.
När det gäller att hitta våra hela och torkade chilifrukter jag jag lagt märke till att butikerna inte alltid placerar dem bland kryddorna, jag har t.o.m. sett dem bland grönsakerna. Butiker som Hemköp, Willys, ICA och Coop har dem tillgängliga att beställa hem dem till sitt sortiment, för vi har sålt till samtliga centrallager.
Lycka till med långkoket "Top secret chili" !
Vänligen,