Varför använder Santa Maria citronsyra?
Varför använder ni citronsyra i en del av era produkter? Kan
ni inte ersätta det med något annat?
Följ inlägget
4
följare
Citronsyra är en av de tillsatser som vi utvärderar. Det här är med andra ord ett pågående arbete och du kommer med största sannolikhet att se mindre av den här tillsatsen i våra produkter under de närmaste åren.
Läs gärna mer om citronsyra på Livsmedelsverkets hemsida..
Hej Christin
Tack för att du hör dig till oss med dina åsikter.
Vi ska förmedla till vår marknadsavdelning att det finns önskemål om mer beskrivning av innehållet och dess ursprung på förpackningen av Citronsyra.
Om du vill undvika citronsyra ska du vara uppmärksam och läsa innehållsförteckningen.
Citronsyran är angiven som E330 i parantes, se bilden nedan. Citronsyra är inget annat än namnet för E-numret 330 som är biokemiskt och industriframställt.
Läs gärna mer i länken i ovanstående inlägg.
Bra att ni upplyser alla kära kvacksalvare att citronsyra är ofarligt👍👍
Men ni använder ju inte naturlig citronsyra för då heter den ju inte E330.Ni använder ju citronsyra som odlats fram med mögel och som ger allergier och gör människor sjuka.
Skriv inte att er citronsyra är naturlig för det är det är det sista den är!!
Var skriver vi att citronsyran är naturlig? Bara så att jag förstår sammanhanget och kan besvara din fråga så bra som möjligt.
Vänliga hälsningar
Det står i innehållsförteckningen att ni använder citronsyra. Jag undrade bara varför eftersom det är onyttigt?
( sorry for taking it in english)
Is, CitronSyra (E330) in the packet, naturally extracted or artificially made?
Can it be used in cooking to give sour tinch to food?
Mvh
//
Anu
Thank you for your questions! Our citric acid (E330) is made by fermenting carbohydrates using the mold Aspergillus niger.
Citric acid (E330) is used to preserve, for example, marmalade or to give an acidity.
Kind regards,