Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför är glutenfria tortillas dyrare?

Hur kommer det sig att er glutenfria tortilla är så mycket dyrare än era andra tortillabröd?
Santa Maria

Kommentarer

  • Jag förstår att du tycker att det är jämförelsevis dyrt. Vi önskar också att vi hade kunnat erbjuda den billigare. Men då skulle vi helt enkelt inte kunna få lönsamhet i produkten.

    Att kostnaden för att ta fram en glutenfri tortilla blir högre än en vanliga tortilla, beror på flera saker. Den glutenfria tortillan bakas med dyrare råvaror. Produktionskostnaden blir också högre eftersom kravet på att inget gluten får komma i kontakt med produkten, ställer speciella krav på fabriksmiljön. Vi producerar också mindre volymer av den glutenfria tortillan, än av den vanliga. Även det bidrar till högre produktionskostnad.

    Priset vi erbjuder handeln blir till följd av dessa orsaker högre. Sedan är det handeln själva som avgör slutpris till konsument.
    Eva Kommunikationschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.